ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΧΑΡΝΕΣ

Δραγάνης Αθανάσιος
Ιατρείο:
Λ. Θρακομακεδόνων 131, Αχαρνές
Τηλ.:
2102430176
Κιν.:
6945901755
Θα χαρώ να απαντήσω σε οποιαδήποτε απορία σας!
Διαβάστε συχνές ερωτήσεις ή Ρωτήστε το γιατρό

Έχω κάνει φυσικοθεραπεία στο παρελθόν και δε με βοήθησε. Έχει νόημα να ξαναδοκιμάσω;

Η φυσικοθεραπεία είναι μια ολοκληρωμένη επιστήμη που συνεχώς εξελίσσεται και ερευνάται. Κάθε θεραπευτής ασχολείται με διαφορετικές μεθόδους και έχει διαφορετικές γνώσεις και ικανότητες. Μας ενημερώνετε στο ιστορικό για προηγούμενες θεραπείες και εμείς διαλέγουμε τις πιο σύγχρονες μεθόδους για το καλύτερο αποτέλεσμα. Δεν έχει μόνο σημασία τι θεραπεία έχει κάνει κανείς, άλλα και ποιος Θεραπευτής την έχει κάνει.

Ο βελονισμός είναι επώδυνος;

Υπάρχουν πολλά είδη και τεχνικές βελονισμού και η κατάρτισή μας, μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε τις περισσότερες από αυτές και στο σώμα και στο αυτί.

Ο βελονισμός στο χώρο μας είναι ανώδυνος,  αφού χρησιμοποιούμε ειδικές τεχνικές και τις καλύτερες ποιοτικά βελόνες μιας χρήσης.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω την κρατική μου ασφάλιση για να κάνω θεραπεία;

Στη χώρα μας η θεραπεία μέσω των ασφαλιστικών ταμείων περιλαμβάνει κλασική φυσικό θεραπεία χαμηλής ποιότητας και αποτελεσματικότητας που δεν απευθύνεται εξειδικευμένα σε κάθε άνθρωπο,αλλά είναι μέρος ενός σάπιου αμφίδρομου συστήματος μεταξύ θεραπευτή και κράτους, με ζημιωμένο πάντα τον ασθενή.

Εμείς στο Holistic Physio έχοντας στο μυαλό μας μόνο το καλό του ασθενή, προσφέρουμε όλες τις σύγχρονες μεθόδους και υψηλή επιστημονική κατάρτιση σε χαμηλό κόστος σεβόμενοι τις δύσκολες συγκυρίες της εποχής.

Κάθε πότε μπορώ να επαναλαμβάνω τις θεραπείες στο χρόνιο πρόβλημά μου;

Αυτό εξαρτάται από τη φύση του προβλήματος. Η σωστή αυτοθεραπεία και εκπαίδευση στην πρόληψη από το θεραπευτή παίζουν σημαντικό ρόλο στη μείωση της συχνότητας των επισκέψεων στο φυσικοθεραπευτή. Δεν είναι τυχαίο που επιμελείς και συνειδητοποιημένοι ασθενείς καταφέρνουν να αντιμετωπίζουν μόνοι τους χρόνια προβλήματα πόνου. Σε γενικές γραμμές μία με δύο φορές το χρόνο σε χρόνια προβλήματα πόνου,οποιαδήποτε εποχή, μπορεί να είναι αρκετές για ικανοποιητική αποκατάσταση και συντήρηση. Πρέπει να θυμόμαστε ότι ζητάμε βοήθεια στην έναρξη των συμπτωμάτων και όχι στην κορύφωσή τους.

Σε ποια φάση του τραυματισμού μου πρέπει να ζητήσω βοήθεια από το φυσικοθεραπευτή;

Δυστυχώς στη χώρα μας επικρατεί η άποψη πως σε ένα οξύ τραυματισμό πρέπει να αποφύγουμε τη θεραπεία σε πρώτη φάση και να ξεκινήσουμε τις θεραπείες όταν ο πόνος ελαχιστοποιηθεί.
Αυτή η άποψη στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι λαθεμένη καθώς η δουλειά του φυσικοθεραπευτή είναι να θεραπεύει σε όλες τις φάσεις ενός τραυματισμού προσαρμόζοντας ανάλογα το θεραπευτικό του πρόγραμμα.
Αν ο ασθενής ξεπεράσει μόνος του την επώδυνη φάση του πόνου ρισκάρει την εγκατάσταση μόνιμων δυσλειτουργιών που θα οδηγήσουν σε χρονοβόρα και δύσκολη συνολική αποκατάσταση.

Μπορώ να επικοινωνήσω απ'ευθείας με το φυσικοθεραπευτή για να με βοηθήσει στο πρόβλημά μου ή χρειάζεται επίσκεψη στο γιατρο;

Ο φυσικοθεραπευτής δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη διαγνωστική ικανότητα ενός καλού γιατρού.Υπάρχουν όμως τραυματισμοί και παθήσεις μικρής εμβέλειας που μπορούν να αντιμετωπιστούν απ'ευθείας από το φυσικοθεραπευτή με μεγάλη επιτυχία.Άλλωστε ένας υπεύθυνος φυσικοθεραπευτής μπορεί να εντοπίσει ύποπτα σημάδια βλάβης και να καθοδηγήσει ανάλογα τον ασθενή.