Τρίτη, 17 Μάρτιος 2015 13:49

ΤΡΙΚ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΣΚΩΜΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ!

Οι κράμπες στο στομάχι με φούσκωμα συχνά προκαλούνται από παγιδευμένο αέρα. Είναι πολύ κοινό πρόβλημα και αρκετά ενοχλητικό, αλλά μπορεί εύκολα να αντιμετωπιστεί.

Ο πόνος στην κοιλιά συχνά παρουσιάζεται με τις εξής μορφές:

Οι κράμπες στο στομάχι με φούσκωμα συχνά προκαλούνται από παγιδευμένο αέρα. Είναι πολύ κοινό πρόβλημα και αρκετά ενοχλητικό, αλλά μπορεί εύκολα να αντιμετωπιστεί.

Ξαφνικές κράμπες στο στομάχι με διάρροια

Αν οι κράμπες στο στομάχι συνοδεύονται από διάρροια, η αιτία μπορεί να είναι μια γαστρεντερίτιδα. Αυτό σημαίνει ότι έχετε μια ιογενή ή βακτηριακή λοίμωξη του στομάχου και του εντέρου. Η γαστρεντερίτιδα μπορεί μεταδοθεί από κάποιον που έχει μολυνθεί ή με την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων.

Αν πάλι έχετε επαναλαμβανόμενες κράμπες στο στομάχι και διάρροια, μπορεί να αντιμετωπίζετε μια χρόνια κατάσταση, όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

Ξαφνικό, σοβαρό κοιλιακό άλγος

Εάν παρουσιάσετε ξαφνικά αβάσταχτο πόνο σε μια συγκεκριμένη περιοχή της κοιλιάς σας, καλέστε αμέσως το γιατρό σας. Μπορεί να είναι σημάδι ενός σοβαρού προβλήματος που θα μπορούσε γρήγορα να επιδεινωθεί χωρίς θεραπεία.

Οι πιο σοβαρές αιτίες αιφνίδιου έντονου κοιλιακού πόνου είναι:

- Σκωληκοειδίτιδα . Προκαλεί αγωνιώδη πόνο στην κάτω δεξιά πλευρά της κοιλιάς σας, και χρειάζεται άμεσα χειρουργική αντιμετώπιση.

-Μια αιμορραγία ή διάτρητο έλκος στομάχου

- Οξεία χολοκυστίτιδα

- φλεγμονή της χοληδόχου κύστης, η οποία συχνά προκαλείται από πέτρες στη χολή.

- Πέτρες στα νεφρά.

- Εκκολπωματίτιδα. Είναι φλεγμονή του εντέρου.

Πηγή: iatropedia.gr

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ