Πέμπτη, 25 Φεβρουάριος 2016 14:50

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΚΙ ΕΣΑΣ;

To Colostrum (πρωτόγαλα) είναι η πρώτη τροφή της ζωής. Είναι μία μοναδική τροφή που περιλαμβάνει φυσικά αντισώματα σε πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις.

Είναι πολύ πλούσιο διατροφικό υλικό, που εκκρίνεται από τους αδένες των θηλαστικών κατά την διάρκεια των δύο πρώτων ημερών μετά τη γέννα, ώστε το θαύμα που έχει ξεκινήσει με την κύηση να ολοκληρωθεί σωστά και μετά την γέννηση. Mπορεί να αποτελέσει μία από τις καλύτερες επιλογές για την ενίσχυση της ‘άμυνας’ του ανθρώπινου οργανισμού.

Το πρωτόγαλα της αγελάδας είναι40 φορές πιο πλούσιο σε συστατικά από του ανθρώπου! Συλέγεται αποκλειστικά τιςπρώτες 12 ώρες μετά το τοκετό. “ΤοColostrumπροστατεύει, τόσο τους υγιείς όσο και τους ασθενείς με καρδιακά κυκλοφοριακά προβλήματα, από μια γρίπη και είναι τουλάχιστον3 φορές πιο δραστικόαπό ένα συνηθισμένο εμβόλιο”.

Το πρωτόγαλα περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά του γάλακτος συν αυξητικούς και ανοσορυθμιστικούς παράγοντες καθώς και αντιμικροβιακά συστατικά. Το πρωτόγαλα έχει μοναδικά συστατικά, τα οποία κάνουν και τη σύσταση του μοναδική και διαφορετική από το γάλα. Επίσης είναι στοιχεία που προσφέρουν άμεση ανοσοποιητική προστασία στο νεογνό.
Από μελέτες έχει φανεί ότι τα πολύτιμα αυτά συστατικά μεταφέρονται από το πρωτόγαλα σε εκείνον που το καταναλώνει και μάλιστα οι ωφέλειες του βόειου πρωτογάλατος στον άνθρωπο είναι τεκμηριωμένες από τη ιατρική βιβλιογραφία.

Πώς μπορεί το πρωτόγαλα να βοηθήσει στις ιώσεις;
Το πρωτόγαλα που χρησιμοποιείται κυρίως είναι βόειας προέλευσης. Το οποίο περιέχει πολλά συστατικά μεταξύ των οποίων οι ανοσοσφαιρίνες. Η ανοσοσφαιρίνη που υπάρχει στο βόειο πρωτόγαλα είναι η IgG. Η ανοσοσφαιρίνη προσφέρει παθητική ανοσία και προστατεύει από τις ασθένειες.
Τα άλλα συστατικά που περιέχει είναι η λακτοφερρίνη μία σιδηροδεσμευτική πρωτεΐνη με αντιμικροβιακή δράση, πλήθος αντιβακτηριακών ουσιών όπως το ένζυμο λυσοζύμη και αντιμικροβιακά πεπτίδια (defensins). Περιέχει επίσης κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος όπως τα ουδετερόφιλα, τα μακροφάγα και άλλα.

Το Colostrum μπορεί να ληφθεί εξίσου από μικρούς και μεγάλους, αθλούμενους και λιγότερο (ή καθόλου) αθλούμενους.

Παραγγελίες στο τηλέφωνο: 6988797636

Πλεονεκτήματα του colostrum

- Προωθεί την σύνθεση και την αποκατάσταση του DNA και RNA.

- Μειώνει την υπερπλασία του προστάτη. - Βελτιώνει την υγεία του προστάτη.

- Καταστρέφει ιούς - βακτήρια μύκητες.

- Μειώνει τα συμπτώματα των αλλεργιών.

- Οξύνει τις εγκεφαλικές λειτουργίες ενισχύει τη μνήμη.

- Εξισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, βοηθώντας τους διαβητικούς – υπογλυκαιμικούς.

- Αυξάνει την ανοσία.

- Αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας.

- Αυξάνει τη σεξουαλική επίδοση.

- Βοηθά στο σωστό σχηματισμό των οστών.

- Επισπεύδει την επούλωση των τραυμάτων.

- Προσφέρει αυξημένη προστασία έναντι Αλτσχάιμερ , AIDS και παρόμοιων ασθενειών

- Περιέχει 20 τύπους αντισωμάτων που δρουν ενάντια σε ορισμένα παθογόνα, στα οποία περιλαμβάνονται η Candida, ο στρεπτόκοκκος, ο σταφυλόκοκκος, η σαλμονέλα και πολλά άλλα

- Κτίζει μύες και καίει το σωματικό λίπος.

- Βελτιώνει τις αθλητικές επιδόσεις.

- Βελτιώνει την ποιότητα και το χρώμα του δέρματος και μειώνει τις ρυτίδες.

- Βοηθά στην καλύτερη ποιότητα των μαλλιών.

- Συμβάλλει στη διατήρηση της καλής υγείας.

- Έχει εξαιρετικά σημαντική αντιγηραντική δράση.

Δοσολογία : 2 κουταλιες της σούπας μετά απο γευμα (1 μεσημέρι - 1 βράδυ)

Παρακάτω αναφέρονται αναλυτικά οι παράγοντες που περιέχονται στο Colostrum:

- Ανοσοσφαιρίνες (Immunoglobulins - αντισώματα): Είναι αμυντικοί παράγοντες ευρέως φάσματος, οι οποίοι δρουν ενάντια στα βακτήρια και στους ιούς. Υπάρχουν πέντε είδη ανοσοσφαιρινών σε όλα τα θηλαστικά, συμπεριλαμβανoμένων και των ανθρώπων.

- Λακτοφερίνη (Lactoferin). Είναι ένα πολύ δυνατό αντιβιοτικό και αντιβακτηριακό συστατικό.

- Κυτοκίνες (Cytokines). Βοηθούν σημαντικά στην επικοινωνία μεταξύ των κυττάρων και στη ρύθμιση της λεμφικής δραστηριότητας, στην αύξηση της ενέργειας των Τ- κυττάρων και παίζουν καθοριστικό ρόλο στη ρύθμιση της ευαισθησίας και την διάρκεια των αντιδράσεων ανοσοποίησης.

- Ιντερλουκίνη-ΙΟ (Interlukine-lO). Είναι ένας καταστολέας φλεγμονών.

- Ρrolίne-rich Polypeptide (PRP). Είναι ρυθμιστική ορμόνη του θύμου αδένα.

- Oligo Ροlysacharides και Glycoconjugates. Είναι σάκχαρα, τα οποία προσκολλώνται στα παθογόνα βακτήρια (εισβολείς), με αποτέλεσμα να τα αποτρέπουν από το να διαπεράσουν το εντερικό τοίχωμα.

- Egf και Igf-1. Βοηθούν την ανάπτυξη των οστών, μυών, νεύρων και ιστών, όπως επίσης και στην εξισορρόπηση των σακχάρων του αίματος.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ