Δευτέρα, 24 Νοέμβριος 2014 18:00
Δήμος Αχαρνών

ΒΙΝΤΕΟ: ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ ΣΤΟΥΣ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ

Οι Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής-ΕΔΑΣΑ σε συνεργασία με τον Δήμο Αχαρνών πραγματοποίησαν αναδάσωση, το Σάββατο και την Κυριακή 22 και 23 Νοεμβρίου, στη δασική έκταση στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου Βουρδουμπά στους Θρακομακεδόνες.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στη συγκεκριμένη περιοχή το καλοκαίρι του 2013, εντοπίστηκε από τον ΕΔΑΣΑ και το πυροσβεστικό τους όχημα έφθασε πρώτο στο σημείο για κατάσβεση.

Ο πρόεδρος του ΕΔΑΣΑ, κος Σπύρος Κρεμεζής δήλωσε μεταξύ άλλων: «Αποφασίσαμε να «υιοθετήσουμε» την περιοχή και να την επαναφέρουμε στην πρότερη κατάσταση. Στα πλαίσια σχετικής μελέτης που συντάχθηκε από το Δήμο Αχαρνών (δεδομένου ότι η έκταση είναι δημοτικό δάσος) και εγκρίθηκε από τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες (Δασαρχείο Πάρνηθας, Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής), διατέθηκαν από το Φυτώριο της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής στην Αμυγδαλέζα 1000 δέντρα.»

Στην αναδάσωση συμμετείχαν, οι Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής-ΕΔΑΣΑ , ο δήμος Αχαρνών, ο Σύλλογος ΜΕΡΙΜΝΑ και πολλοί πολίτες του δήμου Αχαρνών.

Ρεπορτάζ: Άννα Σιρινίδου

Δημοσιογραφική ομάδα acahrnes-news.gr

 

Ετικέτες

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ