Δευτέρα, 06 Οκτώβριος 2014 10:22
Δήμος Αχαρνών

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ - ΒΙΝΤΕΟ

Το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την λήξη των Ολυμπιακών αγώνων στην πράσινη ζώνη του Ολυμπιακού χωριού.  

Οικοδεσπότης της βραδιάς ήταν ο κος Αλέξης Κωστάλας ο οποίος υποδέχτηκε τον κόσμο που παρευρέθηκε στην εκδήλωση. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό Ύμνο να ηχεί ξανά, ύστερα από 10 χρόνια, επαναφέροντας μνήμες του παρελθόντος.

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των: Προέδρου ΔΟΕ, κ. Thomas Bach, του Δημάρχου Αχαρνών, κ. Γιάννη Κασσαβού, του Προέδρου Συλλόγου Πολιτικής Προστασίας Ολυμπιακού Χωριού, κ. Βασίλη Παραδέλλη, Εθελόντριας ΑΘΗΝΑ 2004, κας Κατερίνας Σγούρα και του Προέδρου ΕΟΕ, κ. Σπύρου Καπράλου.

Βίντεο από την εκδήλωση

Παρουσιάστηκε " Master Plan και τρόποι αξιοποίησης Πράσινης Ζώνης" από τους κ.κ. Γιώργος Καζαντζόπουλος, Διευθυντής Περιβάλλοντος ΑΘΗΝΑ 2004, και Ν. Θυμάκης της ομάδας εθελοντών γεωτεχνικών "ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ".

Ακλούθησε πρόταση προς το Δήμο Αχαρνών για την ονοματοδοσία τριών πλατειών του Ολυμπιακού Χωριού, στη μνήμη των αδικοχαμένων Ολυμπιονικών, Άννας Πολλάτου (Ρυθμική Γυμναστική) Παναγιώτη Πoικιλίδη (Πάλη) και του Παραολυμπιονίκη Γιώργου Σηφάκη (Ποδηλασία) από την Προέδρου Συλλόγου Ολυμπιονικών, κα Βούλα Κοζομπόλη και την Αντιπρόεδρο Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, κα Ιωάννα Καρυοφύλλη.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε παράδοση στα δύο Δημοτικά σχολεία δύο μεγάλων ζωγραφισμένων πανό από την ομάδα εθελοντών των NOC ASSISTANTS ενώ στους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού παραδόθηκε από τον Πρόεδρο της  ΕΟΕ και τους κ.κ. Σπανουδάκη, Σίμιτσεκ, Παπαπετρόπουλο ο Χάρτης όπου κατοικούσαν οι 202 Αποστολές των Ολυμπιακών Αγώνων της ΑΘΗΝΑ 2004.

Ο Δημάρχου Αχαρνών κ Γιάννη Κασσαβού, ευχαρίστησε θερμά την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και όλους τους φορείς και τους εθελοντές για την προσφορά τους στο Ολυμπιακό Χωριό. Μεταξύ άλλων, ο κ Γιάννης Κασσαβός τόνισε: «Ο εθελοντισμός είναι τρόπος ζωής. Σε μια εποχή που κυριαρχεί το ατομικό συμφέρον, οι εθελοντές με το παράδειγμά τους μας θυμίζουν ότι αξίες όπως η προσφορά και η αλληλεγγύη έχουν ακόμα δύναμη και εμπνέουν τους ανθρώπους. Προσωπικά, πιστεύω στον εθελοντισμό. Πιστεύω στη δύναμή του να ευαισθητοποιεί ομάδες και να δημιουργεί ενεργούς πολίτες. Ο Δήμος Αχαρνών, μέσω της σύστασης γραφείου Εθελοντισμού, θα προάγει την ανάπτυξη του εθελοντικού πνεύματος με πρωτοβουλίες και δράσεις».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή δώρων του Προέδρου ΕΟΕ και Δημάρχου Αχαρνών.

Διοργανωτές ήταν οι: Ελληνική Ολυμπιακή επιτροπή, Δήμος Αχαρνών, Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών και Πολιτική Προστασία Ολυμπιακού Χωριού

Φωτογραφίες

Ετικέτες

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ