Τρίτη, 30 Σεπτέμβριος 2014 12:22
Δήμος Αχαρνών

Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ 12ΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

Στις 22 Αυγούστου, ξεκίνησε το «ταξίδι» της η φλόγα της 12ης Πανελλήνιας λαμπαδηδρομίας εθελοντών αιμοδοτών για να καταλήξει στις Αχαρνές, την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα για την εθελοντική αιμοδοσία.

Η Λαμπαδηδρομία ξεκίνησε από το Δημαρχείο Αχαρνών, με τον Δήμαρχο, Γιάννη Κασσαβό, να παραλαμβάνει πρώτος τη φλόγα κάνοντας έτσι την εκκίνηση. Η διαδρομή είχε κατεύθυνση προς το Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων, όπου και υποδέχτηκε τους συμμετέχοντες ο αντιδήμαρχος Αναστάσιος Χίος προκειμένου να ανάψουν το βωμό που είχε στηθεί.

Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία, η διαδρομή συνεχίστηκε, με κατεύθυνση αυτή τη φορά την κεντρική πλατεία Αγ. Βλασίου. Αξίζει να πούμε πως παρά το γεγονός των αντίξοων καιρικών συνθηκών αλλά και τις ταυτόχρονες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνταν την ίδια ημέρα, η συμμετοχή του κόσμου ήταν παραπάνω από ικανοποιητική.

Η κατεύθυνση που ακολούθησαν οι συμμετέχοντες της Λαμπαδηδρομίας ήταν η εξής:

Εκκίνηση από Δημαρχείο, με κατεύθυνση, Φιλαδελφείας, Αθηνών, Αρχαίου Θεάτρου, Παγκάλου, Πάρνηθος, Θρακομακεδόνων, Ολυμπιών, Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων (Βωμός). Κάνοντας το γύρο της πλατείας Αρισοτέλους όλοι πήραν το δρόμο της επιστροφής καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία Αγ. Βλασίου (Βωμός). Να υπογραμμίσουμε στο σημείο αυτό ότι ολόκληρη τη διαδρομή κατάφεραν να φέρουν εις πέρας ο Νίκος Σιδηρόπουλος, ο Τάσος Καλατζής, μέλος του «Δέντρου Ζωής» και τα μέλη του Acharnai rider, Χριστόφορος Φυτάς και Λάμπρος Λυπημένος.

Δείτε το βίντεο

 

Στη Λαμπαδηδρομία συμμετείχαν:

Ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Κώστας Καρυδάκης, το «Δέντρο Ζωής», μέλη των Acharnairider, η Ένωση Συλλόγων Γονέων, το κοινωνικό έργο «Προσφέρω», Σιρινίδης Νικόλαος, ιδιοκτήτης εταιρείας κατασκευής ιστοσελίδων & διαδικτυακών εφαρμογών netikon.gr, Νικόλαος Σιδηρόπουλος, εκδότης εφημερίδας Εν τη πόλει, ιδιοκτήτης θεάτρου Αρχελάου, «Ολυμπιάδα» Θρακομακεδόνων, Ε.Γ.Ε Αχαρνών, Σύλλογος Τρίτεκνών «Η Αγκαλιά» , Χάρης Μαρσώνης, Τατιάνα Καββαδία (Ολυμπιονίκης), Γιάννης Σταθόπουλος, «Αναγέννηση» Θρακομακεδόνων, Σύλλογος "ΜΕΡΙΜΝΑ" για την προστασία της φύσης και των αδέσποτων ζώων, 3ο Νηπειαγωγείο, 1ο-2ο Δημοτικό Θρακομακεδόνων, Γυμνάσιο Θρακομακεδόνων, 19ο Δημοτικό Πανοράματος. Επίσης το παρών έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι Αχαρνών, Παναγιώτης Πολυμενέας, Τάσος Χίος και Θόδωρος Συρινίδης, ο Γεν. Γραμματέας Θανάσης Κατσιγιάννης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Στέργιος Πεδιαδίτης.

Διοργανωτές:

Νικόλαος Σιδηρόπουλος, εκδότης εφημερίδας Εν τη πόλει

Νικόλαος Σιρινίδης, ιδιοκτήτης εταιρείας κατασκευής ιστοσελίδων & διαδικτυακών εφαρμογών netikon.gr

Λάμπης Καλογεράκης, kalogerakis Photography

Την εκδήλωση κάλυψαν οι:

Λάμπης και Γιώργος Καλογεράκης, Άννα Σιρινίδου (acharnes-news.gr)

Ένα μεγάλο Μπράβο στους διοργανωτές και σε όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι θέλησαν να μεταφέρουν το μήνυμα της σημαντικότητας της εθελοντικής αιμοδοσίας σε ένα ευρύτερο κοινό. Ευχόμαστε του χρόνου η διοργάνωση να ξεκινήσει πολύ νωρίτερα, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής στον κόσμο που λόγω υποχρεώσεων, δεν μπόρεσε να συμμετέχει στην φετινή λαμπαδηδρομία.  

Φωτογραφίες

Άννα Σιρινίδου, Γιώργος Καλογεράκης και μέλη από το "Δέντρο Ζωής"

Οι διοργανωτές: Νικόλαος Σιδηρόπουλος, Νικόλαος Σιρινίδης, Λάμπης Καλογεράκης

Ο Γιώργος Καλογεράκης κρατάει τη φλόγα ψηλά

Οι διοργανωτές μαζί με τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Κώστα Καρυδάκη

Οι διοργανωτές μαζί με τον Γεν. Γραμματέα Θανάση Κατσιγιάννη, τον Κώστα Καρυδάκη και μέλη του "Δέντρου Ζωής"

Acharnai Rider και Νίκος Σιδηρόπουλος

Ε.Γ.Ε μαζί με Νικόλαο Σιρινίδη και Νικόλαο Σιδηρόπουλο

Οικογενειακή υπόθεση η φλόγα, με τον Τάσο Καλατζή(αριστερά) να "βγάζει" όλη τη διαδρομή

Οι διοργανωτές μαζί με τον Δήμαρχο Αχαρνών Γιάννη Κασσαβό, τον Αντιδήμαρχο Θεόδωρο Συρινίδη, τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Κώστα Καρυδάκη και μέλη του "Δέντρου Ζωής"

Ετικέτες

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ