Τρίτη, 20 Μάιος 2014 13:20
Δήμος Αχαρνών

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΜΕΡΙΜΝΑ» Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Η "Μέριμνα" είναι σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και αποτελείται από μέλη-εθελοντές. Σκοπός του είναι η προστασία της φύσης και των αδέσποτων ζώων, έχει δηλαδή δύο αντικείμενα. 

Ασχολείται αφενός με τη δασοπροστασία, τη δασοπυροφύλαξη, τη δεντροφύτεψη, τον καθαρισμό διάφορων περιοχών και αφετέρου με τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων. Είναι ο μοναδικός σύλλογος στο Δήμο Αχαρνών που ασχολείται με την προστασία της φύσης και των αδέσποτων ζώων.  

Δείτε το ενημερωτικό βίντεο για τον σύλλογο «ΜΕΡΙΜΝΑ»

 

 

Διαβάστε εδώ την συνέντευξη που παραχώρησε η κ. Εύη  Οικονομίδου στο acharnes-news.gr σχετικά με τη δράση του Συλλόγου «ΜΕΡΙΜΝΑ»

Το acharnes-news.gr θέλει να ενημερώσει όλους τους δημότες Αχαρνών, φιλόζωους και μη, για τη συνεργασία που έχει ο Δήμος μας με το ΔΙΚΕΠΑΖ.

Το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ), εντάσσεται στο κατάλογο υπηρεσιών του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) και ως εκ τούτου δεν έχει νομική υπόσταση.
To ΔΙΚΕΠΑΖ λειτουργεί αποκλειστικά ως νοσοκομείο αδέσποτων ζώων βάσει των Ν. 3170/2003 και Ν. 4039/2012.

Σκοπός του είναι:

  • Η εφαρμογή προγράμματος ορθολογικής διαχείρισης των αδέσποτων ζώων
  • Η προστασία δημόσιας υγείας των πολιτών
  • Η βελτίωση ποιότητας ζωής των πολιτών και 
  • Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων, της συνεχούς φροντίδας και της ευζωίας τους.

Διαδικασία
Ο πολίτης ο οποίος έχει εντοπίσει ένα αδέσποτο ζώο σε άσχημη κατάσταση, άρρωστο, χτυπημένο ή παραμελημένο μπορεί να καλέσει στο Δήμο μας  τηλ. 210-2415385 κ. Βαλκάνος και να αναφέρει το περιστατικό έτσι ώστε να γίνει η περισυλλογή του. Ο Δήμος με τη σειρά του έρχεται σε επαφή με το ΔΙΚΕΠΑΖ και γνωστοποιεί την κατάσταση.


Αν το περιστατικό είναι επείγον ο πολίτης μπορεί να καλέσει το ΔΙΚΕΠΑΖ στο τηλ. 210- 4015451


Δυστυχώς στο Δήμο μας τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει αρμόδιο τμήμα που να ασχολείται με τα αδέσποτα, παρά μόνο η συνεργασία με το ΔΙΚΕΠΑΖ.

Ετικέτες

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ