Τετάρτη, 16 Οκτώβριος 2013 12:46
Δήμος Αχαρνών

ΤΡΟΠΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ Δ. ΑΧΑΡΝΩΝ;

Αν και ο Υπουργός Εσωτερικών, φάνηκε να έκανε ένα βήμα πίσω σχετικά με το νομοσχέδιο το οποίο προέβλεπε τη διάσπαση των δήμων σε επιμέρους ωστόσο πολλοί δήμοι έχουν αρχίσει να προβληματίζονται αφού η υποχώρηση αυτή του αρμόδιου υπουργείου ρίχνει το.... μπαλάκι, στις τοπικές κοινωνίες και τις ΚΕΔΕ γεγονός που δυσαρεστεί πολλούς τοπικούς άρχοντες. 


Το non paper σχέδιο νόμου περιλαμβάνει ρυθμίσεις σύμφωνα με τις οποίες κάποια δημοτική ενότητα (πρώην δήμος που συνενώθηκε με τον «Καλλικράτη») μπορεί να αποφασίσει για την ένταξή της σε άλλον δήμο από αυτόν στον οποίο σήμερα υπάγεται.

Αυτές οι ρυθμίσεις, αν εφαρμοστούν, αναμένεται να επηρεάσουν δήμους άνω των 100.000 κατοίκων, μεταξύ άλλων και τις Αχαρνές. 

Ήδη οι Αχαρνές βάλλονται, αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός ότι οι εκτάσεις του βασιλικού κτήματος στο Τατόι, υπάγονται πλέον στο Κρυονέρι. 

Πολλές φορές στο παρελθόν έχει ακουστεί η επιθυμία των κατοίκων Θρακομακεδόνων, Βαρυμπόμπης, Ολυμπιακού Χωριού για ανεξαρτητοποίησή τους εξαιτίας της δυσαρέσκειάς τους από το γεγονός πως η εκάστοτε δημοτική αρχή "αποξενώνει" τις πιο βόρειες περιοχές των Αχαρνών και δεν ασχολείται μαζί τους. 

Υπάρχει λοιπόν περίπτωση να γίνουν μαγειρέματα, και οι κάτοικοι αυτών των περιοχών να τιμωρήσουν όχι με ανεξαρτητοποίηση αλλά με υπαγωγή σε άλλο γειτονικό δήμο; Ποιος ξέρει... Άγνωσται αι βουλαί του υπουργείου, της ΚΕΔΕ και των κατοίκων... 

acharnes-news.gr
Ετικέτες

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ