Τρίτη, 24 Σεπτέμβριος 2013 18:24
Δήμος Αχαρνών

ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ. ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΥΙΟΘΕΤΗΣΤΕ

Το acharnes-news θέλει να ενημερώσει όλους τους δημότες Αχαρνών, φιλόζωους και μη, για τη συνεργασία που έχει ο Δήμος μας με το ΔΙΚΕΠΑΖ.


Το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ), εντάσσεται στο κατάλογο υπηρεσιών του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) και ως εκ τούτου δεν έχει νομική υπόσταση.
To ΔΙΚΕΠΑΖ λειτουργεί αποκλειστικά ως νοσοκομείο αδέσποτων ζώων βάσει των Ν. 3170/2003 και Ν. 4039/2012.

Σκοπός του είναι:

  • Η εφαρμογή προγράμματος ορθολογικής διαχείρισης των αδέσποτων ζώων
  • Η προστασία δημόσιας υγείας των πολιτών
  • Η βελτίωση ποιότητας ζωής των πολιτών και 
  • Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων, της συνεχούς φροντίδας και της ευζωίας τους.


Διαδικασία
Ο πολίτης ο οποίος έχει εντοπίσει ένα αδέσποτο ζώο σε άσχημη κατάσταση, άρρωστο, χτυπημένο ή παραμελημένο μπορεί να καλέσει στο Δήμο μας  τηλ. 210-2415385 κ. Βαλκάνος και να αναφέρει το περιστατικό έτσι ώστε να γίνει η περισυλλογή του. Ο Δήμος με τη σειρά του έρχεται σε επαφή με το ΔΙΚΕΠΑΖ και γνωστοποιεί την κατάσταση.
Αν το περιστατικό είναι επείγον ο πολίτης μπορεί να καλέσει το ΔΙΚΕΠΑΖ στο τηλ. 210- 4015451
Δυστυχώς στο Δήμο μας τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει αρμόδιο τμήμα που να ασχολείται με τα αδέσποτα, παρά μόνο η συνεργασία με το ΔΙΕΠΑΖ.
Να τονίσουμε ότι το Μενίδι είναι ο δήμος με τα περισσότερα αδέσποτα σε σχέση με άλλους, με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι της περιοχής να δυσανασχετούν.

Άξιο αναφοράς είναι οι άνθρωποι εκείνοι που ασχολούνται τακτικά με τα αδέσποτα της περιοχής μας, φροντίζοντας για τη στείρωση τους, την περίθαλψη τους και γενικότερα καλύπτοντας όλες τις ανάγκες τους.
Αλήθεια τι μεγαλείο ψυχής και τι αποθέματα αγάπης κρύβει ένας άνθρωπος ο οποίος προσφέρει δίχως καμία ανταπόδοση. Βέβαια το «καμία» είναι λέξη σχετική, γιατί πιστεύω πως «καμία» δύναμη στον κόσμο δεν μπορεί να αντικαταστήσει το βλέμμα σωτηρίας που σου δίνει ένα ζώο που έχεις σώσει. Αυτή είναι η ανταπόδοση, αυτή είναι η δικαίωση.

Ο Πολιτισμός ενός έθνους διακρίνεται από τον τρόπο, με τον οποίο οι άνθρωποι συμπεριφέρονται στα ζώα είπε ο Μαχάτμα Γκάντι.
Ας δείξουμε λοιπόν όλοι μας τον ΕΝΔΟΞΟ και ΠΕΡΗΦΑΝΟ πολιτισμό μας που καυχιόμαστε τόσο. Ας γίνουμε ασπίδα προστασίας και αγάπης για τα αδέσποτα ζώα γιατί εμείς είμαστε η μόνη υπεύθυνοι για την κατάσταση τους και μόνο εμείς μπορούμε να τα βοηθήσουμε.
 Αννα Σιρινίδου - acharnes-news.gr
 

Ετικέτες

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ