Τετάρτη, 22 Ιούλιος 2015 01:14

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Η εποχή του καλοκαιριού είναι η αγαπημένη όλων συμπεριλαμβανομένων και των διαρρηκτών δυστυχώς.

Διότι όπως καταδεικνύουν και τα επίσημα στατιστικά στοιχεία βάση των ερευνών που έχουν γίνει , οι περισσότερες διαρρήξεις οικιών γίνονται την εποχή αυτή.

Γιατί απλούστατα σχεδόν όλοι εγκαταλείπουν την εστία τους για να πάνε διακοπές αφήνοντας έτσι τον δρόμο ελεύθερο στους επίδοξους κλέφτες. Βέβαια , το κατά πόσο εμείς μπορούμε να κάνουμε τη δράση των κακοποιών εύκολη ή δύσκολη είναι κάτι που ξεκάθαρα είναι στο χέρι μας. Από εμάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό το αν θα πέσουμε θύματα κλοπής ή όχι.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορείτε να πράξετε ώστε να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα πριν αναχωρήσετε για την ξεκούρασή σας μακριά από το σπίτι σας.

Να έχετε κατά νου ότι η καλύτερη άμυνά σας απέναντι στους κακοποιούς είναι να φυλάγεστε πάντοτε και σε κάθε περίπτωση. Να μην δίνεται ποτέ την ευκαιρία και την αφορμή να εισβάλλουν στο χώρο σας. Πριν φύγετε από το χώρο σας , είτε πρόκειται για ελάχιστα λεπτά της ώρας είτε για πολλές μέρες, πάνταμα πάντα να ασφαλίζετε το σπίτι σας. Αρκεί ένα λάθος και μια στιγμή για να γίνει το κακό. Πάρτε τα μέτρα σας όταν αποφασίσετε να λείψετε για καιρό. Φροντίστε να μη δίνεται στόχο . Να μηνδιαφημίζετετην απουσία σας. Εάν έχετε κάποιο έμπιστο φίλο, θα μπορούσατε να του αναθέσετε την επιθεώρηση της οικίας ανά τακτά διαστήματα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως υπάρχουν πολλές επιλογές που μας προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία στα συστήματα ασφαλείαςγια την αποτελεσματική και αξιόπιστη προστασία του χώρου μας. Σαν πρώτη ενέργεια λοιπόν θα πρέπει να διαφυλάξετε την είσοδο στο χώρο σας είτε πρόκειται για οικία είτε για πολυκατοικία . Αλλά και όλες τις πιθανές εισόδους στο χώρο σας όπως είναι μπαλκονόπορτες, παράθυρα.

Η τοποθέτηση ενός σύγχρονου συστήματος συναγερμού θα αποτελούσε την πλέον ιδανική λύση που θα κάλυπτε κάθε σημείο του σπιτιού σας με επάρκεια αλλά και με αξιοπιστία. Με την τοποθέτηση ενός συστήματος ασφαλείας θα μένατε απολύτως ήσυχοι σχετικά με την προστασία του χώρου σας για όσο καιρό και να απουσιάζετε.

Για ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας θα μπορούσατε να συνδέσετε το συναγερμό σας και σε κάποιο κέντρο λήψης σημάτων. Όλα τα συστήματα ασφαλείαςτελευταίας γενιάς διαθέτουν τη δυνατότητα αυτή. Για κάποια οικονομικότερη λύση θα μπορούσατε να επιλέξετε την εγκατάσταση μιας θωρακισμένης πόρτας ασφαλείας οι οποίες βρίσκονται ευρέως πλέον στην αγορά και σε οικονομικές τιμές.

Για όσους διαμένουν σε πολυκατοικία, ένας καλός τρόπος για την αποφυγή κρουσμάτων διάρρηξης αποτελούν τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης με την εγκατάσταση θυροτηλεοράσεων που επιτρέπουν τον έλεγχο όλες τις ώρες και χωρίς διακοπή των ανθρώπων που περνούν την είσοδο της πολυκατοικίας.

Επίσης με τις κάμερες ασφαλείας σας δίνεται και η δυνατότητα της ενδοεπικοινωνίας με τους υπολοίπους ενοίκους της πολυκατοικίας για ακόμα πιο αποτελεσματική προστασία. Μία άλλη λύση αρκετά φθηνή σε κόστος αποτελούν και οι ανιχνευτές κίνησης. Οι κλέφτες αποφεύγουν τα φωτισμένα σπίτια ακριβώς γιατί κινδυνεύουν να γίνουν αντιληπτοί στο φως.

Πηγή:synagermoi-spition.gr

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ