Παρασκευή, 03 Οκτώβριος 2014 11:22

ΛΟΝΔΙΝΟ: ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΙ ΘΑΛΑΜΟΙ

Αλλάζει το σκηνικό των δρόμων του Λονδίνου και γίνεται περισσότερο φιλικό προς το περιβάλλον, αλλά και τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου, αρχής γενομένης από τους ιστορικούς και ξακουστούς κόκκινους τηλεφωνικούς θαλάμους, οι οποίοι μεταμορφώνονται σε πράσινους.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για θαλάμους που ονομάζονται «Solarbox» και με τη βοήθεια της ηλιακής ενέργειας θα παρέχουν τη δυνατότητα στους Λονδρέζους, αλλά και τους τουρίστες να φορτίζουν τα κινητά τους τηλέφωνα, τις ταμπλέτες, τις φωτογραφικές μηχανές, ή άλλες ηλεκτρικές συσκευές. Την πράσινη πατέντα, τα αποκαλυπτήρια της οποίας έγιναν την Τετάρτη στην Tottenham Court Road, δημιούργησαν δύο απόφοιτοι του LSE, οι Κίρστι Κένι και Χάρολντ Κράστον. Οι δυο τους κέρδισαν σε διαγωνισμό που είχε προκηρύξει ο Δήμος του Λονδίνου τη χρηματοδότηση του Solarbox.

«Στο σύγχρονο κόσμο μας, όπου σχεδόν κάθε Λονδρέζος έχει στα χέρια του άπειρες συσκευές, ήρθε η ώρα οι ιστορικοί θάλαμοί μας να αναβαθμιστούν για τον 21ο αιώνα, προκειμένου να είναι χρήσιμοι και λειτουργικοί» δήλωσε ο Λονδρέζος Μπόρις Τζόνσον.

Τον Ιανουάριο θα εγκατασταθεί το δεύτερο solarbox, για να ακολουθήσει η μετατροπή των περισσότερων αχρησιμοποίητων θαλάμων της Βρετανικής πρωτεύουσας.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ