Πέμπτη, 11 Σεπτέμβριος 2014 16:10

ΑΓΟΡΑΚΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΕΡΙΑ

Υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και είναι καλά στην υγεία του - Δείτε τη φωτογραφία

Σε τρίωρη χειρουργική επέμβαση υπεβλήθη ένα αγοράκι που γεννήθηκε τον Μάιο σε χωριό της Ουγκάντα για να του αφαιρεθούν τα οκτώ επιπλέον άκρα - τέσσερα χέρια και τέσσερα πόδια- με τα οποία είχε γεννηθεί.

Τα επιπλέον μέλη του μικρού αγοριού οφείλονται σε «παρασιτικό δίδυμο», που κυοφορούσε η μητέρα του μικρού, το οποίο όμως δεν αναπτύχθηκε, καθώς πέρα από τα άκρα δεν είχε κανένα άλλο όργανο. Αρχικά, σύμφωνα με τη Daily Mail, το παιδί μεταφέρθηκε στο τοπικό νοσοκομείο στην ανατολική Ουγκάντα, αλλά λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Καμπάλα, όπου μπορεί να χειριστεί τέτοιες περιπτώσεις. 

Ο μικρός υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση τριών ωρών όπου διαπιστώθηκε ότι τα εσωτερικά όργανα του παιδιού ήταν στη λάθος πλευρά. Μετά την επέμβαση είναι καλά στην υγεία του και σύμφωνα με τους γιατρούς μπορεί να τρέφεται κανονικά.

Τα «παρασιτικά δίδυμα» είναι μία περίεργη μετάλλαξη, η οποία εμφανίζεται σπάνια στις δίδυμες κυήσεις. Σε αυτήν την περίπτωση το ένα δίδυμο δεν αναπτύσσεται πλήρως και προκαλεί συνεχόμενα προβλήματα στο δίδυμο που αναπτύσσεται. Με αυτό το τρόπο το ένα δίδυμο λειτουργεί ως «παράσιτο» για το άλλο.


 

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ