Τρίτη, 22 Ιούλιος 2014 13:55

ΔΕΚΑΕΝΝΙΑΧΡΟΝΗ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟ INSTAGRAM ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

Έξαλλη έγινε η 19χρονη Σαμ Νιούμαν, όταν το Instagram κατέβασε μια φωτογραφία της, στην οποία ποζάρει με το σουτιέν και το σορτς της. Όπως υποστηρίζει η ίδια, η ομάδα διαχείρισης του Instagram δεν κατέβασε την φωτογραφία της γιατί ήταν…

αισθησιακή, αλλά γιατί η ίδια έχει περιττά κιλά και δεν ανήκει στα πρότυπα των καλογυμνασμένων γυναικών με τους κοιλιακούς… φέτες που προωθούν τα μέσα.

Η επίμαχη φωτογραφία είχε λεζάντα… «η κοιλιά μου» και δεν είχε τίποτα διαφορετικό από τις υπόλοιπες selfie που ανέβαζε η ίδια στο κοινωνικό αυτό δίκτυο.

Η ομάδα όμως που διαχειρίζεται το περιεχόμενο του Instagram, στις 13 Ιουλίου, χωρίς ούτε μία προειδοποίηση απενεργοποίησε τον λογαριασμό της και μόνο όταν εκείνη προσπάθησε να συνδεθεί εμφανίστηκε ένα μήνυμα στην οθόνη του υπολογιστής της, που την ενημέρωνε ότι έχει παραβιάσει κάποιους κανόνες του δικτύου.

Όπως ήταν φυσικό, η Σαμ βγήκε εκτός εαυτού, αφού οι φωτογραφίες της σε καμία περίπτωση δεν ήταν προσβλητικές, ούτε καν περισσότερο χυδαίες από τις χιλιάδες selfie με σεξουαλικά υπονοούμενα που ανεβάζουν κατά κόρον άλλοι χρήστες.

instagram2.png

Η 19χρονη φοιτήτρια έστειλε επιστολή στο Instagram, κατηγορώντας το για ρατσιστική συμπεριφορά. Η κοπέλα τόνισε ότι η ανάρτηση της φωτογραφίας αυτής δεν έγινε από επιδειξιομανία, αλλά για αυτό – επιβεβαίωση και στο πλαίσιο των προσπαθειών μιας ομάδας στα social media που έχει σαν στόχο οι χρήστες να αγαπήσουν τους εαυτούς τους με τα ελαττώματά τους.

Όπως υποστήριζε μάλιστα στην επιστολή της, η επίμαχη φωτογραφία ήταν μια μορφή θεραπείας και ένα αντίδοτο στην κατάθλιψη με την οποία παλεύει εδώ και αρκετά χρόνια.

instagram3.png

Άλλωστε η Σαμ είχε υποστεί bullying στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής της λόγω των περιττών κιλών της και είχε περάσει δραματικές στιγμές στο σχολείο.

Η ίδια αν και στην αρχή στεναχωρήθηκε πολύ, έκανε γνωστή την ιστορία της στα μέσα και έτσι πίεσε το Instagram, ώστε να ενεργοποιήσει τον λογαριασμό της.

Όμως οι φωτογραφίες που απεικόνιζαν το σώμα της είχαν αφαιρεθεί, ενώ λίγη ώρα αργότερα απενεργοποιήθηκε εκ νέου ο λογαριασμός της.

Η Σαμ δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να γνωστοποιεί την υπόθεσή της στα αμερικανικά μέσα, μέχρι που τελικά ενεργοποίησε τον λογαριασμό της οριστικά με όλες τις φωτογραφίες της άθικτες.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ