Παρασκευή, 21 Μάρτιος 2014 17:25

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΠΑΧΥΣΑΡΚΟ ΜΩΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ!!!

Στην Κολομβία μια φιλανθρωπική οργάνωση ανέλαβε να «σώσει» ένα μωρό 8 μηνών από την μητέρα του, καθώς αυτή θεωρείται υπεύθυνη για το σοβαρό πρόβλημα παχυσαρκίας που αντιμετωπίζει.

 

Πιο συγκεκριμένα ο μικρός Santiago Mendoza ζυγίζει 19,7 κιλά, βάρος δηλαδή που αντιστοιχεί σε ένα παιδί 4-5 ετών και όχι σε ένα μωρό οχτώ μηνών. Η μητέρα, Eunice Fandiño, παραδέχτηκε ότι για τα υπερβολικά κιλά, φταίει η ίδια και η άγνοια της, καθώς κάθε φορά που το μωρό έκλαιγε, εκείνη μην ξέροντας τι άλλο να κάνει, συνεχώς το τάιζε!   Όταν πια λόγω του βάρους του μωρού δεν μπορούσε ούτε καν να το βγάλει για μια βόλτα εκτός σπιτιού, αναγκάστηκε να ζητήσει βοήθεια.

 

Η φιλανθρωπική οργάνωση Gorditos de Corazon ανέλαβε να καλύψει τα έξοδα για τη μεταφορά του μωρού και της μητέρας του από την πόλη όπου μένουν στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκοτά, όπου ο Santiago θα εισαχθεί σε νοσοκομείο.

 

Ο υπεύθυνος της οργάνωσης υποστήριξε ότι με τη βοήθεια ειδικών, το μωρό θα καταφέρει να χάσει βάρος, αλλά αυτό θα χρειαστεί πολύ χρόνο και προσπάθεια. Μάλιστα αν ο μικρός Santiago συνέχιζε να παχαίνει ανεξέλεγκτα είναι σίγουρο ότι στο μέλλον θα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως διαβήτη, καρδιαγγειακές παθήσεις κλπ.

 

Η μητέρα δεσμεύτηκε να ακολουθήσει τις οδηγίες των γιατρών και δηλώνει αισιόδοξη για την πορεία του μωρού της.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ