Τετάρτη, 21 Αύγουστος 2013 16:57

ΑΠΟΛΥΤΗ ΦΡΙΚΗ: ΚΡΑΤΟΥΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΕΣ ΑΡΚΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΧΟΛΗ

Μία μητέρα αρκούδα στραγγάλισε το μωρό αρκουδάκι της και μετά αυτοκτόνησε παίρνοντας φόρα και χτυπώντας το κεφάλι της στον τοίχο σαν μία απελπισμένη προσπάθεια να σώσει τον εαυτό της αλλά και το παιδί της από μία ζωή μαρτυρίου.

Η είδηση αυτή μετρά 2 χρόνια όμως τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Οι αρκούδες αυτές υποφέρουν καθώς κρατούνται φυλακισμένες και κάθε μέρα ''αρμέγουν'' τις χοληδόχους κύστες τους για να τους πάρουν...την χολή που χρησιμοποιείται στην Κινεζική ιατρική για να...μειωθεί η ζέστη από το σώμα αλλά και για να θεραπευτούν διάφορες παθήσεις στο συκώτι ή σε ερεθισμένα μάτια!!!

Η χολή σαν χυμός περισυλλέγεται από μία μόνιμη τρύπα που ανοίγουν στην κοιλιά και την χοληδόχο κύστη των μαύρων Ασιατικών αρκούδων!

Επειδή είναι μονίμως ανοιχτή οι αρκούδες είναι ευαίσθητες και συνεχώς εκτεθιμένες σεμολύνσεις και ασθένειες που τους προκαλούν πολύ πόνο!

Αυτό οδηγεί πολλές φορές τις αρκούδες στο να προσπαθούν να σκοτώσουν τον εαυτό τους χτυπώντας δυνατά το στομάχι τους. 

Οι ''άνθρωποι'' βρήκαν λύση σε αυτό βάζοντας τους σιδερένια προστατευτικά γύρω από την κοιλιά τους θυμίζοντας μεσαιωνικά

βασανιστήρια!

Η μαμά και το παιδί της κρατούνταν φυσικά σε μικροσκοπικά κλουβιά, που περιορίζουν την κίνηση σε μία φάρμα σε απομακρυσμένη περιοχή της βορειοδυτικής Κίνας.
 

Μάρτυρας είπε ότι η αρκούδα έσπασε το κλουβί της όταν άκουσε το παιδί της να ουρλιάζει γιατί ένας εργάτης ετοιμάζοταν να αφαιρέσει από το στομάχι του την χολή. Η μαμά αρκούδα έτρεξε και αγκάλιασε το αρκουδάκι τόσο δυνατά μέχρι που το στραγγάλισε και μετά έτρεξε με δύναμη και χτύπησε το κεφάλι της σε τοίχο πεθαίνοντας και αυτή!

Οι αρκούδες μπορεί να μένουν έτσι φυλακισμένες για 20 χρόνια πριν σταματήσουν να παράγουν αυτό που τους παίρνουν και μετά

τις σκοτώνουν!

Περισσότερες από 12.000 αρκούδες υπολογίζεται ότι υποφέρουν φυλακισμένες έτσι σε φάρμες της Ασίας.

Η Παγκόσμια Εταιρεία Προστασίας Ζώων (WSPA) αναφέρει ότι η χολή τους πωλείται για χρήση στην παραδοασική ασιατική ιατρική αν και πολλοί που την εξασκούν την απορρίπτουν και στρέφονται σε φυτικά προϊόντα...

H Αnimals Asia έχει εκστρατείες ενημέρωσης αλλά και διάσωσης για τις αιχμάλωτες αρκούδες.

Τι άλλο θα βρει ο άνθρωπος για να προκαλεί πόνο στα ζώα...

 

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ