Τετάρτη, 21 Αύγουστος 2013 16:26

ΣΟΚΑΡΕΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΗΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Μια αντιπολιτευόμενη οργάνωση που παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Δαμασκό ανακοίνωσε σήμερα ότι 494 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια σημερινής επίθεσης με χημικά αέρια και βομβαρδισμού από τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, επικαλούμενη δεδομένα από ιατρικά κέντρα στη συριακή πρωτεύουσα.


Η Συρία έχει διαψεύσει τις πληροφορίες ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα στη Δαμασκό.

Το Γραφείο Μέσων Ενημέρωσης της Δαμασκού (Damascus Media Office) αναφέρει σε δήλωσή του πως 150 πτώματα καταμετρήθηκαν στη Χαμουρίγια, 100 στην Κφαρ Μπάτνα, 67 στη Σάκμπα, 61 στη Ντούμα, 76 στη Μουανταμίγια και 40 πτώματα περισυνελέγησαν από το Ιρμπίμπ.

«Η επίθεση άρχισε γύρω στις 3 π.μ.. Τεράστιος αριθμός αμάχων επλήγη από τα αέρια. Ο αριθμός συνεχίζει να αυξάνεται γρήγορα καθώς άνθρωποι πεθαίνουν από ασφυξία και δεν υπάρχουν τα απαραίτητα ιατρικά εφόδια για να σωθούν», αναφέρεται στη δήλωση.

Στο μεταξύ η Σαουδική Αραβία ζήτησε κι αυτή σήμερα την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να πραγματοποιήσει άμεσα συνεδρίαση και να υιοθετήσει μια ξεκάθαρη απόφαση για να βάλει τέλος σ' αυτή την ανθρώπινη τραγωδία», δήλωσε ο πρίγκιπας Σαούντ αλ Φάιζαλ, ζητώντας από τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ, που συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες, να κάνουν «τη Συρία κύριο θέμα της συνάντησής τους».

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ