Παρασκευή, 16 Αύγουστος 2013 15:34

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΟΥΣΙΑ ΖΗΤΕΙ Ο ΝΤ' ΑΛΕΜΑ

Να παραιτηθεί από γερουσιαστής και να ηγηθεί της κεντροδεξιάς μένοντας εκτός κοινοβουλίου κάλεσε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι ο κεντροαριστερός πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάσιμο Ντ' Αλέμα.


Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της Ρώμης Ιλ Μεσατζέρο, ο Ντ' Αλέμα είπε ότι εάν ήταν στην θέση του Μπερλουσκόνι θα έλυνε το αίνιγμα που έχει προκύψει παραιτούμενος από γερουσιαστής.

«Θα ξεκινούσα πιθανόν μια διαπραγμάτευση –πρόσθεσε– για να εκτίσω μια εναλλακτική ποινή η οποία δεν θα ήταν ασυμβίβαστη με τον πολιτικό μου ρόλο».

Ο Ντ' Αλέμα, πρώην πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών, συνεχίζει να θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος (PD), εξηγεί το ΑΜΠΕ. «Τώρα μιλάμε για την οριστική αυτή ετυμηγορία του Αρείου Πάγου. Τι θα γίνει, όμως, όταν ανακοινωθεί η τριτοβάθμια δικαστική απόφαση για την υπόθεση "Ρούμπι" και εκείνη που αφορά την εξαγορά γερουσιαστών; Θα φτιάχνουμε συνεχώς νέους νόμους που να ερμηνεύουν τους κανόνες για την αποπομπή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από το κοινοβούλιο;», πρόσθεσε. 

Ένα υπόδειγμα για το πολιτικό μέλλον του Μπερλουσκόνι, είπε ακόμη ο Ντ' Αλέμα, θα μπορούσε να είναι η δράση του Μπέπε Γκρίλο, του επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων: «δεν είναι βουλευτής ή γερουσιαστής αλλά ηγείται με τρόπο αδιαμφισβήτητο του κόμματός του».

Οι άμεσες προτεραιότητες για την Ιταλία σύμφωνα με τον Ντ' Αλέμα είναι δυο: η αλλαγή του εκλογικού νόμου και η μείωση του κόστους εργασίας, ώστε να μπορέσει να επωφεληθεί, η χώρα, της διαφαινόμενης οικονομικής ανάκαμψης.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ