Τετάρτη, 14 Αύγουστος 2013 12:11

ΠΝΙΓΗΚΕ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΑΙΜΑ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ - ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ [ΒΙΝΤΕΟ]

Δεν έχουν τέλος τα επεισόδια στην Αίγυπτο αφού οι αρχές ασφαλείας -αστυνομία και στρατός - ξεκίνησαν επιχείρηση εκκαθάρισης σε δυο πλατείες στις οποίες παρέμεναν οπαδοί της Μουσουλμανικής Αδελφότητας με αποτέλεσμα η κατάσταση στους δρόμους του Καΐρου να ξεφύγει από κάθε έλεγχο.


Οι υποστηρικτές του Μόρσι κάνουν λόγο για 120 νεκρούς και καλούν τον κόσμο να κατεβεί στους δρόμους μετά τη «σφαγή», ενώ τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα κάνουν λόγω για 15 νεκρούς, αριθμοί που δεν έχουν επιβεβαιωθεί.
 

Από την άλλη πλευρά το αιγυπτιακό υπουργείο Εσωτερικών υποστηρίζει ότι δύο μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση και 9 τραυματίσθηκαν.
 

Οι δυνάμεις ασφαλείας ξεκίνησαν επιχείρηση εκκαθάρισης σε δυο μεγάλες πλατείες που παραμένουν εβδομάδες συγκεντρωμένοι οπαδοί του αποπεμφθέντος Προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι.
 

Στρατιωτικό ελικόπτερο πετούσε επάνω από την πλατεία Ραμπάα αλ-Ανταουίγια, ενώ σύννεφα καπνού από τα δακρυγόνα έχουν καλύψει την περιοχή.
 

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα απευθύνει έκκληση στους οπαδούς της να προσέλθουν στους καταυλισμούς με αυτοκίνητα για να βοηθήσουν στην μεταφορά των τραυματιών σε νοσοκομεία.


 

 


 

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ