Παρασκευή, 02 Αύγουστος 2013 12:34

ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ: ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΝΑ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΩ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ!

Με τους... «κομμουνιστές» δικαστές τα έβαλε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε διάγγελμά του μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να επικυρώσει την καταδίκη του για φορολογική απάτη. 

Λίγη ώρα μετά την απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, που τον έστειλε εκτός πολιτικής και με τη βούλα γιατί επικύρωσε την απόφαση του εφετείου του Μιλάνου για φυλάκιση τεσσάρων ετών για φορολογική απάτη, ο «καβαλιέρε» έδωσε στη δημοσιότητα βιντεοσκοπημένο... διάγγελμα!
 

Τρία από τα τέσσερα χρόνια καταδίκης του Μπερλουσκόνι έχουν παραγραφεί

«Δεν είχα ποτέ μου τραπεζικό λογαριασμό στο εξωτερικό, ούτε εγώ ούτε τα μέλη της οικογένειάς μου. Δεν ευθύνομαι για φορολογική απάτη», τόνισε ο Μπερλουσκόνι και φυσικά επιτέθηκε στους δικαστές. Είναι το αγαπημένο του... σπορ άλλωστε. 

«Μια μερίδα της δικαιοσύνης έχει μετατραπεί σε άβουλο όργανο» είπε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και πρόσθεσε ότι «πριν από 20 χρόνια μπήκα στον στίβο της πολιτικής για να παρεμποδίσω την άνοδο των κομμουνιστών στην εξουσία και, από τότε ξεκίνησε ο αδιάκοπος πόλεμος των δικαστικών [εναντίον του] με συνολικά, πενήντα δίκες σε βάρος μου».

Πολλοί χάρηκαν με την απόφαση του Αρείου Πάγου - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Πολλοί χάρηκαν με την απόφαση του Αρείου Πάγου


Ο Μπερλουσκόνι αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στον «πραγματικό δικαστικό διωγμό» που υφίσταται, ενώ δήλωσε «περήφανος για τις επιχειρήσεις που δημιούργησε» οι οποίες «δεν απέλυσαν ποτέ ούτε έναν εργαζόμενο».

Οι δικηγόροι του Μπερλουσκόνι, Φράνκο Κόπι, Νικολό Γκεντίνι και Πιέρο Λόγκο, ανακοίνωσαν ότι θα προσφύγουν σε ευρωπαϊκούς θεσμούς κατά της απόφασης

Και το καλύτερο το κράτησε για το... τέλος! Δεσμεύθηκε να επανιδρύσει άμεσα το κόμμα Φόρτσα Ιτάλια, όπως ονομαζόταν η πρώτη του πολιτική δύναμη το 1994, μαζί με τους «πιο άξιους νέους και επιχειρηματίες της Ιταλίας», ώστε «να αναμορφωθεί η χώρα , αρχίζοντας από την σημαντικότερη μεταρρύθμιση: αυτή της Δικαιοσύνης».
 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ
 


 

Λέτα: Να επικρατήσει ηρεμία – Τριγμοί στην κυβέρνησηΜετά τον πρόεδρο της Ιταλίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα, έκανε έκκληση για ψυχραιμία. Και αυτό για «το καλό της χώρας»...
 

Η απόφαση του Αρείου Πάγου να επικυρώσει την καταδίκη του Μπερλουσκόνι προκαλεί αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό της Ιταλίας - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Η απόφαση του Αρείου Πάγου να επικυρώσει την καταδίκη του Μπερλουσκόνι προκαλεί αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό της Ιταλίας.
 

Από την πλευρά του ο Νίτο Πάλμα πρώην υπουργός Δικαιοσύνης στην τελευταία κυβέρνηση του Μπερλουσκόνι, διαβεβαίωσε ότι η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της Ιταλίας δε θα έχει συνέπειες για την κυβέρνηση, παρά την έντονη πικρία για την έκβαση της υπόθεσης. 

Με κατηγορούν και με καταδικάζουν, με μια εντελώς αβάσιμη απόφαση που μου στερεί την προσωπική ελευθερία και τα πολιτικά μου δικαιώματα – Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο Μπέπε Γκρίλο έγραψε στο blog του ότι η απόφαση «είναι σαν την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Ο Μπερλουσκόνι μόλυνε, διέφθειρε και παρέλυσε την πολιτική ζωή της χώρας επί 21 χρόνια».
 

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ