Δευτέρα, 29 Ιούλιος 2013 14:18

ΤΟΝ ΕΣΩΣΑΝ ΟΙ... ΓΑΛΟΤΣΕΣ ΤΟΥ

Περιπέτεια δώδεκα ωρών για ψαρά στον Ατλαντικό.

Στις γαλότσες του χρωστά ο John Aldridge το γεγονός πως βγήκε ζωντανός έπειτα από 12 ώρες στον Ατλαντικό Ωκεανό.

 Ψαράς επί 19 χρόνια, ο άνδρας δεν φορούσε σωσίβιο όταν έπεσε από το σκάφος στον ωκεανό και χρησιμοποίησε τις γαλότσες του ώστε να καταφέρει να μείνει στην επιφάνεια, μέχρι που τελικά εντοπίστηκε και ανασύρθηκε δώδεκα ώρες μετά και σε απόσταση σαράντα μιλίων από το σκάφος. 

«Αυτές οι μπότες μού έσωσαν τη ζωή», δήλωσε στο «Newsday». «Έβαλα την κάθε μία στις μασχάλες μου και είπα: ‘θα επιβιώσω. Μπορώ’». 

Η περιπέτειά του άρχισε ενώ βρισκόταν στο αλιευτικό «Anna Mary» με το οποίο ψάρευε αστακούς στα ανοιχτά του Montauk στη Νέα Υόρκη, όταν από μία λάθος κίνηση βρέθηκε στο νερό χωρίς να τον αντιληφθούν τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος . 

Ο 45χρονος είδε πολλά σκάφη να περνούν, ενώ βρισκόταν στο νερό, αλλά οι άνθρωποι που επέβαινα σε αυτά δεν τον πρόσεξαν. Όπως είπε, είδε επίσης «όλη την ποικιλία της θαλάσσιας ζωής» να κολυμπά δίπλα του αλλά αυτό που τον φόβιζε περισσότερο είναι μήπως έρθει αντιμέτωπος με καρχαρία. 

Οι συνεργάτες του συνειδητοποίησαν την απουσία του αρκετές ώρες μετά και ειδοποίησαν της ακτοφυλακή. 

Άμεσα άρχισε επιχείρηση διάσωσης με τη συμμετοχή μελών της ακτοφυλακής αλλά και άλλων αλιευτικών που «χτένιζαν» συνολικά 780 τετραγωνικά μίλια. Τελικά τον εντόπισε ελικόπτερο της ακτοφυλακής και τον ανέσυρε με ασφάλεια σχεδόν δώδεκα ώρες αργότερα. 

Ο 45χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω υποθερμίας και αφυδάτωσης και την επόμενη ημέρα, σύμφωνα με το περιοδικό People, πήρε εξιτήριο. 

«Είναι ακόμα ταλαιπωρημένος, έχει καεί πολύ από τον ήλιο και έχει βγάλει εξανθήματα εκεί όπου τρίβονταν με το δέρμα του οι γαλότσες«, δήλωσε ο πατέρας του. «Η ακτοφυλακή μας ειδοποιούσε κάθε δύο ώρες για την πρόοδο των ερευνών, δεν ξέρω πώς να τους ευχαριστήσω», κατέληξε. 

 

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ