Κυριακή, 28 Ιούλιος 2013 04:16

ΟΗΕ: ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

Τα αιματηρά επεισόδια στην Αίγυπτο καταδίκασε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν. Κάλεσε τις δυνάμεις ασφαλείας να σεβαστούν την ελευθερία του λόγου και το δικαίωμα της συνάθροισης και προέτρεψερ τους διαδηλωτές για ειρηνικές διαμαρτυρίες, αναφέρει το Reuters.


«Ο Γενικός Γραμματέας καλεί και πάλι τις αρχές της μεταβατικής κυβέρνησης να αναλάβουν την πλήρη ευθύνη για την ειρηνική διαχείριση των διαδηλώσεων και την ασφάλεια όλων των Αιγυπτίων», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Κι-μουν.

Οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν και σκότωσαν δεκάδες υποστηρικτές του πρώην προέδρου της χώρας, Μοχάμεντ Μόρσι, δήλωσαν στο Reuters αυτόπτες μάρτυρες.

«Ο Γενικός Γραμματέας επανέλαβε ότι ο Μοχάμεντ Μόρσι και οι ηγέτες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, οι οποίοι βρίσκονται υπό κράτηση, θα πρέπει να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι ή να γίνει αξιολόγηση των σχετικών υποθέσεων με πλήρη διαφάνεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου.

Παράλληλα, ο Mπαν Κι μουν έκανε έκκληση «σε όλους του Αιγυπτίους να διευθετήσουν τις διαφορές τους μέσω του διαλόγου, ενώ προέτρεψε όλες τις πλευρές να συμμετάσχουν σε μια περιεκτική και ουσιαστική διαδικασία συμφιλίωσης».

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ