Παρασκευή, 26 Ιούλιος 2013 12:41

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΣΕ ΡΩΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΑΒΡΙΑ

Στην Καλαβρία τα εντάλματα σύλληψης αφορούν επιχειρηματίες, πολιτικούς και δικηγόρους - 500 αστυνομικοί συμμετείχαν στην επιχείρηση στη Ρώμη.

Η ιταλική αστυνομία πραγματοποίησε σήμερα το πρωί δυο ευρείες επιχειρήσεις κατά της μαφίας στη Ρώμη και την Καλαβρία της νότιας Ιταλίας.

Η επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα αφορούσε ανθρώπους που έχουν επιδοθεί σε "παράνομες δραστηριότητες" και στη δεύτερη περίπτωση, στόχος ήταν μέλη της Ντραγκέτα στην περιοχή του Καταντζάρο (Καλαβρία), δήλωσε ο Μάριο Βιόλα, εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον Βιόλα, 50 εντάλματα σύλληψης είχαν εκδοθεί για κάθε μια από τις επιχειρήσεις αυτές. Στην Καλαβρία τα εντάλματα σύλληψης αφορούν επιχειρηματίες, πολιτικούς και δικηγόρους.

Στην Ιταλία τα εντάλματα σύλληψης μπορούν να εκδοθούν εναντίον ανθρώπων που βρίσκονται ήδη υπό κράτηση για άλλα αδικήματα. Η αστυνομία δε διευκρίνησε πόσοι άνθρωποι τέθηκαν υπό κράτηση στο πλαίσιο των επιχειρήσεων αυτών.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, περίπου 500 αστυνομικοί, άνδρες και γυναίκες, συμμετείχαν στην επιχείρηση στη Ρώμη, "τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα αστυνομική επιχείρηση στην πρωτεύουσα". 

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ