Παρασκευή, 07 Μάρτιος 2014 16:19

ΟΙ «ΕΞΟΡΙΣΤΕΣ» ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΝΕΠΑΛ

Η απαγορευμένη παράδοση που έχει κοστίσει ζωές - Δείτε τις φωτογραφίες

Την αυστηρή απομόνωση των γυναικών από την υπόλοιπη κοινότητα κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσης προβλέπει η παράδοση Chaupadi που ακόμα εφαρμόζεται σε περιοχές του Νεπάλ. 


Οι γυναίκες που ασπάζονται την παράδοση αυτή υποχρεούνται να κοιμούνται σε καλύβες και τρώγλες έξω από τα σπίτια τους, κατά τη διάρκεια της περιόδου τους, όπου είναι απροστάτευτες από τα στοιχεία της φύσης. 

Δεν τους επιτρέπεται να μπουν σε σπίτια ή ναούς, να χρησιμοποιούν δημόσιες πηγές, να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις της κοινότητας ή να αγγίζουν άλλους ανθρώπους, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ. 

Στο οδοιπορικό του στο Νεπάλ το πρακτορείο Reuters κατέγραψε περιπτώσεις γυναικών που βρέθηκαν νεκρές κατά τη διάρκεια άσκησης του Chaupadi, από ασθένειες, επιθέσεις άγριων ζώων, τις καιρικές συνθήκες ή φωτιές στις καλύβες όπου είναι αναγκασμένες να ζουν κατά τη διάρκεια της περιόδου τους, όπου δεν υπάρχει εξαερισμός. 

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Νεπάλ απαγόρευσε το Chaupadi το 2005, παραμένει όμως δημοφιλής πρακτική στις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. 

Δείτε τις φωτογραφίες... 
 

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ