Υλικά για 4 μερίδες
-
800γρ μοσχάρι κιλότο κομμένο σε 5 κομμάτια
-
4 καρότα κομμένα μπαστουνάκια
-
4 κολοκυθάκια κομμένα στα δυο
-
½ ματσάκι σέλινο
-
Λεμόνι
-
Αλάτι
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
-
Βάζουμε το μοσχάρι να βράσει για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά.
-
Βγάζουμε το μοσχάρι από την κατσαρόλα (το αλατοπιπερώνουμε προαιρετικά)
-
Ρίχνουμε όλα τα λαχανικά να βράσουν για 20 λεπτά.
-
Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα βάζουμε πάλι το κρέας και συνεχίσουμε το βράσιμο για 2-3 λεπτά
Διατροφικό σχόλιο: Γεύμα πλήρες σε υδατάνθρακες και πρωτεΐνες που τονώνουν με ενέργεια τον οργανισμό! Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε σίδηρο συμβάλλει αποτελεσματικά στην πρόληψη της σιδηροπενικής αναιμίας.
Περιλαμβάνει σημαντικές βιταμίνες όπως η C, η Ε, βιταμίνες της οικογένειας Β (Β1, Β2, Β3, Β6 και Β12) και το β-καροτένιο που θωρακίζουν την καρδιά, προστατεύουν τα αγγεία και τις λειτουργίες του ανοσοποιητικού συστήματος!
Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που προέρχονται από τα λαχανικά που περιλαμβάνονται στη συνταγή εξουδετερώνουν τις προ-οξειδωτικές ιδιότητες του κρέατος και ταυτόχρονα τροφοδοτούν με επιπλέον φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλουν στην πρόληψη από τον καρκίνο του παχέως εντέρου και στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας.