Δευτέρα, 30 Σεπτέμβριος 2013 12:55

ΔΙΑΤΗΡΗΣΤΕ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΑ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΑΣ

Πόσες φορές έχετε γυρίσει σπίτι και δεν ξέρετε με ποιο τρόπο να ξεκουράσετε τα πόδια σας, είτε γιατί είναι πρησμένα από την ορθοστασία ή το περπάτημα, είτε γιατί πονάνε; Διαβάστε συμβουλές για να τα διατηρήσετε ξεκούραστα...- Όταν ξεκουράζεστε έχετε τα πόδια σας ανασηκωμένα πάνω από το ύψος της καρδιάς. Επιπλέον, μην κάθεστε ποτέ με σταυρωμένα πόδια.

- Φροντίστε να αγοράζετε παπούτσια απογευματινή ώρα που τα πόδια σας θα είναι ήδη πρησμένα και δεν θα υπάρχει ο κίνδυνος να αγοράσετε μικρότερο νούμερο παπούτσια. Ακόμη, ποτέ μην δοκιμάζετε ένα καινούριο παπούτσι καθιστή. 

- Πάντα να σηκώνεστε και να το περπατάτε. Αν κάνετε καθιστική δουλειά, καλό θα είναι ανά τακτά διαστήματα να περπατάτε ανά διαστήματα, ώστε να ξεπιάνεστε. 

- Μην φοράτε σφιχτές κάλτσες, ειδικά αν αυτές σταματούν στο γόνατο. Για να αγοράσετε αθλητικά παπούτσια συμβουλευτείτε τον πωλητή και πείτε γιατί ακριβώς τα θέλετε (τρέξιμο, γυμναστήριο, περπάτημα, κ.λπ.).

- Όταν επιστρέφετε στο σπίτι σας ανακουφίστε τα πόδια σας γεμίζοντας μία λεκάνη με ζεστό νερό και αιθέρια έλαια με καταπραϋντικές ιδιότητες.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ