Τετάρτη, 28 Αύγουστος 2013 13:26

ΕΣΥ, ΞΥΡΙΖΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΑΣΧΑΛΗΣ;

To ξύρισμα είναι ο πιο διαδεδομένες τρόπος αποτρίχωσης τις συγκεκριμένης περιοχής! Πως όμως θα το κάνεις σωστά ώστε να αποφύγεις τους ερεθισμούς;


To ξύρισμα στις μασχάλες μπορεί να είνια μια καθημερινή σχεδόν συνήθεια αλλά απαιτεί σίγουρα δεξιότητα και προσοχή. Επίσης ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται λίγο καθός πολλές φορές οι τρίχες αναπτύσσονται σε διάφορες κατευθύνσεις. Για να απογφύγεις τυχόν ατυχήματα αλλά και για να παραμείνει το δέρμα σου στη συγκεκριμένη περιοχή λείο και απαλό σου έχουμε μερικά tips:

 

  1. Πάντα να κάνεις έστω μια ελαφριά απολέπιση πριν το ξύρισμα. Θα βοηθήσει το δέρμα σου να απαλλαγεί από τα νεκρά κύτταρα και θα ανασηκώσει τις πολύ μικρές τριχούλες. Μια ήπια απολέπιση είναι το αγαπημένο σου αφρόλουτρο και ελαφρύ τρίψιμο της περιοχής με μια πετσέτα.

 

  2. Προτίμησε να ξυρίζεσαι το βράδυ. Το ξύρισμα μπορεί να αφήσει το δέρμα πολύ ευαίσθητο, άρα με αυτό το τρόπο του δίνεις το χρόνο να συνέλθει. Επίσης να αποφεύγεις το ξύρισμα πριν τη θάλασσα ή τη πισίνα.

 

  3.  Η περιοχή πρέπει να είναι υγρή, και θα πρέπει να χρησιμοποιείς πάντα ένα τζελ ξυρίσματος.  Επιπλέον, το ξύρισμα θα πρέπει να είναι η τελευταία σου κίνηση πριν βγεις από το ντους. Η ζεστή και η υγρασία του  ντους θα έχει κάνει τις τρίχες πιο μαλακές και οι πόροι σου θα έχουν ανοίξει.

 

  4. Χρησιμοποίησε ένα ξυράφι με περιστρεφόμενη κεφαλή και πολλαπλές λεπίδες για να έχεις ένα ομαλό, βαθύ ξύρισμα.

 

  5. Μην πιέζεις πολύ το ξυράφι στο δέρμα και μην περνάς πολλές φορές το ίδιο σημείο γιατί είναι ο νούμερο  ένα αιτία των ερεθισμών.

 

  6. Στα σημεία όπου τρίχα μεγαλώνει σε διαφορετικές κατευθύνσεις, όπως τις μασχάλες και την περιοχή μπικίνι, προσπαθήσε να τραβάς ελαφρά το δέρμα, κάνοντας έτσι πιο λείο και σφιχτό το σημείο άρα και πιο εύκολο να το ξύρισμα.

 

  7. Άλλαζε το ξυράφι μετά από 4-5 χρήσεις για να αποφύγεις τους ερεθισμούς!

 

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ