Δευτέρα, 05 Αύγουστος 2013 12:22

ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ «ΑΘΩΟ» ΤΟ ΗΜΙΜΟΝΙΜΟ ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ

Επιβλαβείς οι υπεριώδεις ακτίνες που χρησιμοποιούνται

Τα περιποιημένα χέρια με ένα όμορφο μανικιούρ προσθέτουν γοητεία ωστόσο η διάρκεια του κλασικού βερνικιού δεν ξεπερνά τις επτά ημέρες. 

Πολλές γυναίκες έχουν ξαναβρεί το χαμόγελό τους με το ημιμόνιμο μανικιούρ καθώς έχουν λυθεί τα χέρια τους. Το ημιμόνιμο χρώμα δε χρειάζεται καθημερινή ανανέωση, στεγνώνει άμεσα, δε χαράζεται και διαρκεί για πάνω από δεκαπέντε ημέρες. Όμως ίσως να μην είναι και τόσο αθώο.

Ως γνωστόν το ημιμόνιμο μανικιούρ γίνεται με τη βοήθεια φωτός, με ακτίνες UV, ώστε να σταθεροποιεί το βερνίκι. Αν και η ακτινοβολία που εκπέμπεται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του ημιμόνιμου μανικιούρ είναι αρκετά χαμηλή και η επικινδυνότητα της σχεδόν μηδαμινή, πρόσφατα ο αμερικανικός οργανισμός για τον Καρκίνο του Δέρματος εξέδωσε μία ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία συνιστάται η χρήση αντιηλιακού στα χέρια πριν την εφαρμογή του φωτός. Αυτό γιατί υπάρχει ο κίνδυνος οι υπεριώδεις αυτές ακτίνες να προκαλέσουν εκτός από πρόωρη γήρανση, δυσχρωμίες αλλά και σοβαρότερες κακοήθεις δερματικές παθήσεις στην επιδερμίδα των χεριών.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ