Τρίτη, 30 Ιούλιος 2013 15:38

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΠΙΤΙΚΗΣ ΛΕΜΟΝΑΔΑΣ: ΠΩΣ ΝΑ ΤΗ ΦΤΙΑΞΕΙΣ

Η λεμονάδα είναι από τα πιο δροσιστικά ροφήματα κι αν μάλιστα είναι σπιτική από τα υγιεινότερα και πιο γευστικά. Μάθε πώς θα την φτιάξεις και δες μερικές παραλλαγές της που θα σε ενθουσιάσουν.

Η βασική συνταγή θέλει αναλογία ενός λίτρου νερού με ένα λίτρο ζάχαρη, τα οποία βράζεις τόσο ώστε να γίνουν ρευστό σιροπάκι. Μόλις το σιρόπι γίνει παχύρευστο το κατεβάζεις από τη φωτιά και προσθέτεις 1 λίτρο χυμό φρέσκων λεμονιών και η λεμονάδα είναι έτοιμη.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις τριμμένο πάγο και μερικά φύλλα μέντας ή φυλλαράκια δυόσμου και να την απολαύσεις.

Η παραλλαγή που προτείνουμε. 

Εναλλακτικά, σου προτείνουμε να δοκιμάσεις και την ανάμεικτη "τροπική" λεμονάδα, όπου εκτός από χυμό λεμονιού προσθέτεις και χυμό πορτοκαλιών, μάνγκο ή ανανά, κατά προτίμηση. Αντί δηλαδή για 1 λίτρο λεμόνι προσθέτεις μισό λίτρο λεμόνι και μισό από τον χυμό της αρεσκείας σου.

Και κάτι που ίσως δεν ήξερες
 

Αν αποθηκεύσεις τη λεμονάδα μέσα σε αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια, μπορεί να διατηρηρηθεί έως και μήνες στο ψυγείο σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις πάγο, νεράκι κατά προτίμηση και να την απολαύσεις. Μην ξεχάσεις μόνο να ανακινήσεις καλά για να αναμειχθούν τα υλικά που ίσως έχουν κατακάτσει.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ