Τρίτη, 07 Απρίλιος 2015 15:36
Δήμος Αχαρνών

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΟΡΑΤΟΡΙΟ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών το Βυζαντινό Ορατόριο με τίτλο: "Από τα Πάθη στην Ανάσταση",την Παρασκεύη 3 Απριλίου 2015.

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων Καματερού, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Παιδείας σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως, συνδιοργάνωσαν μια μουσική-μυσταγωγική βραδιά με βυζαντινούς ύμνους & αφήγηση της Μ. Εβδομάδας από τη βυζαντινή χορωδία υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη Δημήτρη Καλομοίρη. Τησαρακονταμελήβυζαντινήχορωδίασυνόδεψαν διακριτικά τα παραδοσιακά όργανα κανονάκι,βιολί και λύρα σε μια ατμόσφαιρα άκρως συγκινητική και κατανυκτική, θυμίζοντας τα Πάθη του Χριστού και τη Μεγάλη Εβδομάδα.Το εν λόγω Βυζαντινό Ορατόριο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Ν.Αττικής.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν με μεγάλη κατάνυξη, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών & Πετρουπόλεως κ.Αθηναγόρας,ο πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ.Συμεών Βολιώτης, οι Σεβαστοί Πατέρες του Δήμου μας, ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ.Περικλής Παπαγεωργίου και Γιάννης Μαλτέζος, και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.Πολύδωρας Τσελέκας και κ.Γιάννης Ρέππας και πλήθος κόσμου.

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων Καματερού και η Μητρόπολη Ιλίου Αχαρνών & Πετρουπόλεως αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και ευχές για τη συνεργασία και τίμησαν το διευθυντή της χορωδίας κ.Δημήτρη Καλομοίρη για την προσφορά του.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ