Τρίτη, 24 Μάρτιος 2015 12:07
Δήμος Αχαρνών

ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ ΡΟΜΑ

Τεράστιες ζημιές υφίσταται, καθημερινά, ο Δήμος Φυλής από άτομα που, σύμφωνα με τις καταγγελίες δημοτών, ανήκουν στη κοινωνική ομάδα των ΡΟΜΑ.

Οργανωμένα συνεργεία αποσπούν σχάρες φρεατίων, προκαλώντας άμεσο κίνδυνο για την ασφάλεια πεζών και εποχουμένων. Εξάλλου, καθημερινό φαινόμενο αποτελεί η αφαίρεση καλωδίων, από τους πυλώνες δημοτικού φωτισμού, με αποτέλεσμα να βυθίζονται στο σκοτάδι ολόκληρες συνοικίες του Δήμου. Το συγκεκριμένο πρόβλημα εντοπίζεται περισσότερο στο Ζεφύρι, στις νότιες συνοικίες του Δήμου, που γειτνιάζουν με την Αττική Οδό αλλά και στη Ζωφριά.

Μεγάλες δυσκολίες στην Υπηρεσία καθαριότητας προκαλεί, εσχάτως και η πυρπόληση κάδων απορριμμάτων, ιδιαίτερα στο Ζεφύρι. Εξαιτίας της αδικαιολόγητης και αντικοινωνικής αυτής συμπεριφοράς εντοπίζονται προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων, καθώς, μόνο στο Ζεφύρι, έχουν καταστραφεί ή κλαπεί, περί τους πενήντα κάδους.

Ο Δήμος Φυλής προειδοποιεί ότι έχει ενημερώσει τις αστυνομικές αρχές κι ότι οι δράστες παράνομων συμπεριφορών, που στρέφονται κατά του κοινωνικού συνόλου, θα οδηγούνται στη Δικαιοσύνη.

Μια από τις περιπτώσεις πυρπόλησης κάδου στο Ζεφύρι, όπου, επίσης, έχουν καταστραφεί κάδοι στις οδούς Σεφέρη, Σολωμού, 25ης Μαρτίου, Ολυμπιάδος κλπ.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ