Παρασκευή, 12 Δεκέμβριος 2014 15:57
Δήμος Αχαρνών

ΔΩΡΕΑΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΛΙΠΟΥΤΙΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΠΟ ΚΕΔΗΦ – ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ανάσα σε εκατό και πλέον οικογένειες έδωσε σήμερα η πρωτοβουλία της  «Κοινωφελούς  Επιχείρησης του Δήμου Φυλής» ΚΕΔΗΦ,   η οποία με την  πολύτιμη  στήριξη των  «Γιατρών του Κόσμου»  εξασφάλισε  δωρεάν οδοντιατρικές και παιδιατρικές εξετάσεις  για τους λιλιπούτειους δημότες.

Παρά την κακοκαιρία ο χώρος του Κοινωνικού Μαγειρείου ήταν ασφυκτικά γεμάτος. Εργαζόμενοι της ΚΕΔΗΦ μαζί με τη εθελόντρια Κατερίνα Μπλουχάρη φρόντισαν για τη σειρά προτεραιότητας και την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.   Ο οδοντίατρος Πέτρος Ματθαίου και ο παιδίατρος Πέτρος Μουτεβελής εξέτασαν μέσα σε πέντε ώρες περισσότερα από εκατό παιδιά κι  εμβολίασαν περίπου τριάντα.

Την πρωτοβουλία του Προέδρου της ΚΕΔΗΦ Γκίκα Χειλαδάκη χαιρέτησε ο Αντιπεριφερειάρχης  Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου ο οποίος επισκέφθηκε την Κοινωφελή Επιχείρηση.  Ο κ. Βασιλείου αφού ενημερώθηκε από το Γκίκα Χειλαδάκη για τις  δράσεις της ΚΕΔΗΦ παρότρυνε τον πρόεδρό της να συνεχίσει τις προσπάθειες για την ανακούφιση των οικονομικά ευπαθών δημοτών ενώ δεσμεύτηκε για τη στήριξη  του έργου της ΚΕΔΗΦ.

 « Δεν ήξερα ότι κάνετε τόσο σημαντικά πράγματα εδώ. Ο κόσμος είναι σε απόγνωση και οι Δήμοι είναι το μόνο στήριγμά του. Συγχαρητήρια. Συνεχίστε έτσι.» είπε ο Γιάννης Βασιλείου ο οποίος δήλωσε ανοιχτός για κάθε δυνατή βοήθεια από την Περιφέρεια . 

«Η αλήθεια είναι ότι είμαστε λίγοι, αλλά οι άνθρωποι εδώ,  δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Προσπαθούμε καθημερινά παρά τους περιορισμένους θεσμοθετημένους πόρους να κάνουμε το καλύτερο για τους δημότες μας» απάντησε ο Γκίκας Χειλαδάκης.

«Είχαμε μεγάλη αγωνία. Χθες βράδυ δοκιμάζαμε τους φούρνους για να δούμε αν λειτουργούν και νιώσαμε μεγάλη ανακούφιση που τελικά όλα πήγαν καλά και έτσι θα μπορέσουμε άμεσα να αυξήσουμε τις μερίδες που μοιράζουμε καθημερινά σε δημότες μας» είπε στον κ. Βασιλείου η Κατερίνα Ματρακούκα .

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΦ με το μέλος του ΔΣ Κατερίνα Ματρακούκα ξενάγησαν  τον Αντιπεριφερειάρχη και την Περιφερειακή Σύμβουλο Αριστέα Βάβουλα  στο χώρο των ιατρείων αλλά και του Κοινωνικού Μαγειρίου που θα εγκαινιαστεί αύριο 12 δεκεμβρίου και συνομίλησαν με τους «Γιατρούς του Κόσμου» και δημότες.

 

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ