Παρασκευή, 07 Νοέμβριος 2014 14:19
Δήμος Αχαρνών

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ «ΟΜΑΔΕΣ ΓΟΝΕΩΝ» ΤΗΣ ΚΕ.ΔΗ.Φ

Το μεσημέρι της Πέμπτης 6 Νοεμβρίου στον χώρο του ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου «Πνοή» στο Ζεφύρι, ξεκίνησαν οι συναντήσεις Γονέων που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Φυλής(ΚΕΔΗΦ) , με στόχο να στηρίξει του γονείς στο δύσκολο και πολύτιμο έργο της ανατροφής των παιδιών τους.

Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Πέμπτη και θα διαρκέσουν ως τις 18 Δεκεμβρίου. Αξίζει ν’ αναφερθεί η φιλοσοφία τη λειτουργίας των Ομάδων Γονέων, όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από σχετική  ανακοίνωση της ΚΕΔΗΦ και είναι η εξής:

 «Γονέας δεν γεννιέσαι. Γίνεσαι, “περνώντας” μέσα από πολύπλοκες διαδικασίες και διλλήματα, και έχοντας σαν –κύριο- οδηγό το ένστικτο και όλα όσα βίωσες στην οικογένεια στην οποία μεγάλωσες. Δεν είναι καθόλου απλό, ούτε εύκολο να βρεις τα κατάλληλα βήματα που πρέπει να κάνεις για την ανατροφή ενός παιδιού.

Πολλές φορές θα νιώσετε αμήχανοι, εκνευρισμένοι ή ένοχοι μπροστά στο παιδί σας, στη συμπεριφορά του, στη σχέση σας μαζί του.

Καθώς όμως κάθε παιδί, όπως και κάθε οικογένεια, είναι διαφορετική δεν υπάρχει ένας και μοναδικός σωστός τρόπος ανατροφής των παιδιών, όπως δεν υπάρχουν και τέλειοι γονείς.

«Καλοί γονείς είναι τα ώριμα ψυχολογικά άτομα, τα οποία ξέρουν να ελέγχουν τη δική τους ψυχολογία και ν’ αντιμετωπίζουν σωστά τις ανάγκες του παιδιού τους». Και φυσικά, οι γονείς που αγαπούν τα παιδιά τους κάτι που στις μέρες μας δεν είναι αυτονόητο.

Ωστόσο, το καλό ψυχολογικό υπόβαθρο και η αγάπη για το παιδί δεν αρκούν. Το να είναι κανείς γονιός δεν είναι μόνον υπόθεση ενστίκτου. Χρειάζονται γνώσεις και δεξιότητες. Και δυστυχώς, κανείς δεν μας εκπαιδεύει για να γίνουμε γονείς. Πολλοί από εμάς προχωράμε ψάχνοντας στο σκοτάδι, διαβάζοντας βιβλία και περιοδικά, μιλώντας με φίλους και γνωστούς για να βρούμε λύση σε κάποιο πρόβλημα που μας απασχολεί.

Γι’ αυτό τον λόγο, στη ΚΕ.ΔΗ. Φυλής με Πρόεδρο τον κύριο Γκίκα Χειλαδάκη σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε μία Σχολή Γονέων που σκοπός της είναι η στήριξη των γονέων ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.

Γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης και μελλοντικοί γονείς είναι ευπρόσδεκτοι να μιλήσουν μαζί μας, να θέσουν τους προβληματισμούς τους και τις αγωνίες τους και μαζί να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση στο πρόβλημα τους.

Η Σχολή Γονέων είναι ολιγομελείς ομάδες που συντονίζει η ψυχολόγος κ. Έφη Κεραμιδά. Σκοπός της είναι αφενός η ενημέρωση των γονέων σε θέματα ψυχολογίας του παιδιού, αφετέρου η διαφοροποίηση της στάσης και της συμπεριφοράς των γονέων, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν πιο αποτελεσματικά στο ρόλο τους»

Οι συναντήσεις θα γίνονται τις Πέμπτες από την 1μμ έως τις 3μμ.

 

Τόποι διεξαγωγής:

Πνοή Ζεφυρίου

6 Νοεμβρίου 2014,

4 Δεκεμβρίου 2014

Πνοή Άνω Λιοσίων

13 Νοεμβρίου 2014

11 Δεκεμβρίου 2014

Πνοή Φυλής

20 Νοεμβρίου 2014

18 Δεκεμβρίου 2014

Σας περιμένουμε!!! 

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ