Δευτέρα, 03 Νοέμβριος 2014 23:34
Δήμος Αχαρνών

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ: ΕΠΝΙΞΕ ΤΑ ΜΩΡΑ ΤΗΣ ΓΑΤΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΥΒΑ

Τα τέσσερα μωρά μιας αδέσποτης γάτας έπνιξε μέσα σ’ ένα κουβά με νερό μια ηλικιωμένη γυναίκα κάτοικος των Άνω Λιοσίων την Παρασκευή 11 Ιουλίου αλλά καταγγελία εις βάρος της κατάθεσε η Ίριδα Αποστόλου, η οποία έσπευσε έξω από το σπίτι της τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.

Η κα Αποστόλου, που είναι του Φιλοζωικού Συλλόγου Πάτμου «Mondo Cane Animal Welfare Society», εξηγεί ότι μια φίλη της, η Νάντια, κάτοικος της περιοχής παρατήρησε ότι μια γάτα που φρόντιζε και είχε γεννήσει εκείνη τη μέρα έψαχνε κλαίγοντας τα μικρά της πηγαίνοντας σ’ ένα μόνο συγκεκριμένο σημείο στην αυλή του σπιτιού της γριάς γυναίκας στον οικισμό Γεννηματά.

Επειδή παρατήρησε ότι η γατούλα ήταν βρεγμένη, υποψιάστηκε πως κάτι συμβαίνει γι’ αυτό και έδωσε σημασία στις αντιδράσεις του ζώου, που δεν ξεκόλλαγε από την αυλή. Αν και φώναξε αρκετές φορές η γυναίκα, που μένει στο σπίτι, δεν ανταποκρίθηκε και έτσι αναγκάστηκε να καλέσει την Αστυνομία, αφού δεν μπορούσε να μπει στην αυλή.

Το γατάκι που γλύτωσε ασφαλές στην αγκαλιά της μητέρας του.

Και πράγματι το περιπολικό έφτασε στον οικισμό Γεννηματά, τα ξημερώματα του Σαββάτου άναψε μάλιστα και τη σειρήνα του και οι αστυνομικοί φώναξαν στην ένοικο του σπιτιού η οποία δεν ανταποκρίθηκε. Αν και έριχναν φως και με τους φακούς για να εντοπίσουν τα μωρά - βλέποντας τις αντιδράσεις της γάτας - δεν κατάφεραν να τα εντοπίσουν.

Επειδή δεν είχαν ένταλμα δεν μπορούσαν να μπουν στην αυλή και αποχώρησαν άπραγοι. Όταν το περιπολικό έφυγε από το σημείο, οι φιλόζωες πήδηξαν την μάντρα της περίφραξης και ακούγοντας τα κλάματα βρήκαν μέσα στα σκοτάδια να γατάκια μέσα σ’ ένα κουβά με νερό.

Αυτό που τα κατάφερε!

Τα πέντε νεογέννητα ζώα ήταν κλεισμένα σε μια πλαστική σακούλα την οποία είχαν σκίσει με τα νύχια τους παλεύοντας να σωθούν.

Ο κουβάς με το νερό ήταν καπακωμένος μ’ ένα πιατάκι γλάστρας και από πάνω τους η δράστης είχε βάλει και δύο τσιμεντόλιθους για να είναι βέβαιη ότι κανένα δεν θα γλυτώσει.

Τα τέσσερα γατάκια είχαν ήδη πνιγεί ένα όμως ζούσε και το έδωσαν αμέσως στη μάνα του που σπάραζε.

Με εντολή του Τμήματος Ασφάλειας Άνω Λιοσίων θα γίνει από την Κτηνιατρική Υπηρεσία Περιφέρειας Αττικής νεκροψία στα πτώματα των νεογέννητων γατιών ώστε να αποδειχτούν τα αίτια τους θανάτου τους και για να χρησιμοποιηθεί το πόρισμα στην δικογραφία.

Καταγγελία εις βάρος της γυναίκας, που διαμένει στο σπίτι εντός του οποίου βρέθηκαν τα νεογέννητα γατάκια πνιγμένα, κατέθεσε στο Α.Τ. Άνω Λιοσίων η Ίριδα Αποστόλου.

 

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ