Πέμπτη, 11 Σεπτέμβριος 2014 10:28
Δήμος Αχαρνών

ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΖΕΦΥΡΙΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Με τους καλύτερες προϋποθέσεις ξεκινά η νέα σχολική χρονιά στη Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου. Τρεις ημέρες πριν τον αγιασμό, εξασφάλισε για τους μαθητές των σχολείων της περιοχής τη δυνατότητα να προμηθευτούν τα Ατομικά Δελτία Υγείας (ΑΔΥ) εντός  των σχολείων, απαλλάσσοντας από την ταλαιπωρία και το άγχος περίπου 1.000 οικογένειες του Ζεφυρίου.

Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που θα καλούνταν να αντιμετωπίσουν οι γονείς των μαθητών προκειμένου να προμηθευτούν τα ΑΔΥ, δεδομένης της έλλειψης  κρατικών ιατρικών δομών εντός των ορίων του Δήμου Φυλής, η δημοτική αρχή κατέβαλε προσπάθειες ώστε να υπάρξει ειδική μέριμνα και να μπορέσουν όλα τα παιδιά να προμηθευτούν το απαραίτητο ιατρικό δελτίο.

Επιστέγασμα των προσπαθειών αυτών ήταν η συμφωνία διάθεσης ιατρικού κλιμακίου στον Δήμο για τον σκοπό αυτό, που πέτυχε ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου, κ. Ιωάννης Μαυροειδάκος, τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου, κατά τη συνάντησή του με τον Διευθυντή και της 2η Υγειονομικής Διεύθυνσης Πειραιώς & Αιγαίου.

Εκθέτοντας την κατάσταση που δημιουργείται από την έλλειψη ιατρικών δομών εντός των ορίων του Δήμου, ο κ. Μαυροειδάκος εξασφάλισε ότι 3μελές κλιμάκιο απαρτιζόμενο από δύο παιδιάτρους και μία επισκέπτρια υγείας θα επισκεφθεί τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου και θα εξετάσει τους μαθητές, προμηθεύοντάς τους με το Ατομικό Δελτίο Υγείας. Το κλιμάκιο θα ξεκινήσει τις επισκέψεις από τη Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου και θα επισκεφθεί το σύνολο των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων του Ζεφυρίου. Ήδη εκδόθηκε η υπ΄ αριθμόν ΔΑΑΔ 24843/20733 Απόφαση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς / Αιγαίου, που ορίζει τη διάθεση παιδιάτρων από το ΠΕΔΥ - Μ.Υ. Περιστερίου.

Σκοπός είναι η δράση αυτή να επεκταθεί και στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Φυλής κι εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για την ενίσχυση των δράσεων και δομών για την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας. 

Ο υποδιοικητής  της Διοίκησης 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς / Αιγαίου, κ. Περικλής Αλεβίζος, διαβεβαίωσε ότι η Διεύθυνση θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες αυτές. Ο κ. Μαυροειδάκος ευχαρίστησε τον κ. Αλεβίζο και τους συνεργάτες του για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου και  ζήτησε ανάλογη υποστήριξη στις νέες πρωτοβουλίες του Δήμου.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ