Τετάρτη, 23 Απρίλιος 2014 23:08
Δήμος Αχαρνών

ΝΕΟ ΣΟΒΑΡΟ ΡΥΠΑΝΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Οι κάτοικοι της Ελευσίνας μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα βίωσαν για ακόμη μία φορά ένα βαρύ ρυπαντικό επεισόδιο εκπομπών καπνού, καυσαερίων και δυσοσµίας. Συγκεκριμένα, το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης από τις εγκαταστήσεις του διυλιστηρίου των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ.).

Όπως αναφέρει το efsyn.gr, επικαλούμενο τους κατοίκους, το επεισόδιο, χαρακτηρίζεται ως το πιο σοβαρό και ακραίο κατά το τελευταίο δίμηνο και ήταν αποκορύφωμα των συνεχών, σχεδόν καθημερινών, ρυπαντικών επεισοδίων του διυλιστηρίου από τις αρχές Μαρτίου έως σήμερα, παρά το γεγονός ότι η εγκατάσταση βρισκόταν σε κατάσταση shutdown.

Τα ξημερώματα της Μεγάλης Παρασκευής οι κάτοικοι της Ελευσίνας έζησαν και πάλι με τον τρόμο, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε δεξαμενή του διυλιστηρίου.

Όπως κατήγγειλαν στην «Εφημερίδα των Συντακτών» κάτοικοι της περιοχής, το πιο σοβαρό και ακραίο κατά το τελευταίο δίμηνο επεισόδιο ρύπανσης από το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα σημειώθηκε το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, όταν -στις 10 το βράδυ- υπό συνθήκες παρατεταμένης βροχόπτωσης, χιλιάδες κυβικά μέτρα καπνού και καυσαερίων απελευθερώθηκαν στην ατμόσφαιρα, γεγονός που επέφερε εντονότατη δυσοσμία πετρελαίου και αερίου που σκέπασε όλη την Ελευσίνα και εισήλθε, παραμένοντας επί ώρες, μέσα στα σπίτια.

 

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ