Πέμπτη, 16 Ιανουάριος 2014 19:12
Δήμος Αχαρνών

TΟ ΠΡΩΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟ

Στον Αγ. Στέφανο θα ανοίξει το πρώτο σούπερ μάρκετ το οποίο θα λειτουργεί χωρίς μεσάζοντες και θα διαθέτει νωπά και τυποποιημένα προϊόντα από 150 παραγωγούς, παρέχοντας παράλληλα τη δυνατότητα για online παραγγελίες και διανομή στο σπίτι.

Πρόκειται για μια ιδέα του επιχειρηματία Δημήτρη Κουτσολιούτσου, που μετά το “Γίνε Αγρότης”, εφαρμόζει τώρα και στην Ελλάδα έναν θεσμό δοκιμασμένο στο εξωτερικό, τις αγορές παραγωγών, γνωστές ως farmer markets, όπου μικροί αγρότες διαθέτουν τα προϊόντα τους απευθείας στους καταναλωτές σε χαμηλές τιμές.

Με τη διαφορά ότι η συγκεκριμένη αγορά θα είναι στεγασμένη, θα έχει σε πρώτη φάση έκταση 1.200 τ.μ., θα διαθέτει ράφια για τουλάχιστον 100 τυποποιημένα αγροτικά προϊόντα, ενώ θα λειτουργεί καθημερινά ως σουπερμάρκετ, αλλά τα Σάββατα και ως λαϊκή αγορά με 40 πάγκους.

Σύμφωνα με τα «Νέα», ο Άγιος Στέφανος επελέγη επειδή έχει εύκολη πρόσβαση από την εθνική οδό. Τα εγκαίνια του Farmers Republic, όπως ονομάζεται το εγχείρημα, έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο Σάββατο (25 Ιανουαρίου).

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ