Κυριακή, 15 Δεκέμβριος 2013 22:56
Δήμος Αχαρνών

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ

Συνελήφθη προχθές το μεσημέρι Παρασκευή 13 Δεκεμρίου στη στη Φυλή, από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας ημεδαπός, ηλικίας 37 ετών, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση του Νόμου περί προστασίας του Περιβάλλοντος, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητείται άλλη μία ημεδαπή.

Πιο συγκεκριμένα εντοπίσθηκε από υπαλλήλους του Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής, προχτές Παρασκευή 13 Δεκεμρίου το πρωί φορτηγό όχημα ιδιοκτησίας Δήμου, που οδηγούσε ο συλληφθείς, να μεταφέρει σε κλειστό μεταλλικό κάδο συμπίεσης απορρίμματα από Δημόσιο Νοσοκομείο.

Ύστερα από δειγματοληπτικό έλεγχο, των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (Ε.Υ.Ε.Π.) του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Υ.Π.Ε.Κ.Α.), διαπιστώθηκε ότι, μεγάλος αριθμός μαύρων πλαστικών περιεκτών περιείχε νοσοκομειακά απόβλητα (σύριγγες με αίμα, γάζες μια αίμα, συσκευασίες ορών, βελόνες συρίγγων, γυάλινες συσκευασίες με υπολείμματα φαρμακευτικών ουσιών κ.α).

Κατά τον έλεγχο των αποβλήτων για τυχόν εκπομπή ακτινοβολίας, υπήρξαν ενδείξεις για εκπομπή ακτινοβολίας πολλαπλάσιας του φυσικού υποβάθρου.

Αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνέλαβαν τον οδηγό του Φορτηγού, ενώ αναζητείται η ημεδαπή υπεύθυνη υγειονομικής διαχείρισης αποβλήτων του Νοσοκομείου

Το φορτηγό όχημα κατασχέθηκε και οι συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ