Τετάρτη, 11 Δεκέμβριος 2013 16:14
Δήμος Αχαρνών

ΦΥΛΗ: ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΧΥΤΑ

Για νέα απόπειρα απόρριψης επικινδύνων ιατρικών αποβλήτων στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη Φυλή κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής.  


Πρόκειται για τη δεύτερη απόπειρα απόρριψης τέτοιου είδους απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ που εντοπίζουν οι υπηρεσίες του Συνδέσμου μέσα σε λίγες μόλις μέρες. Στα τέλη Νοεμβρίου είχε εντοπιστεί ποσότητα επτά τόνων επικινδύνων ιατρικών αποβλήτων. 

Αυτή τη φορά το δημοτικό απορριμματοφόρο και το ιδιωτικό όχημα που εντοπίστηκαν επιχείρησαν να αποθέσουν οχτώ τόνους ιατρικών αποβλήτων (σακούλες με ορούς, σωληνάκια, γάζες, πανιά από χειρουργείο, σύριγγες κλπ.).

Αμέσως οι υπηρεσίες του ΕΔΣΝΑ ενημέρωσαν την Ελληνική Αστυνομία και τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, που έσπευσαν στο σημείο.

Τα απόβλητα οδηγήθηκαν κατόπιν εντολής της Εισαγγελίας Περιβάλλοντος στον Αποτεφρωτήρα Επικινδύνων Ιατρικών Απορριμμάτων του ΕΔΣΝΑ, τα οχήματα κατασχέθηκαν και οι οδηγοί συνελήφθησαν για να οδηγηθούν στο αυτόφωρο.

«Κάποιοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και θέτουν σε κίνδυνο επανειλημμένα τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον» ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του συνδέσμου, Γιάννης Σγουρός, και συμπλήρωσε ότι για το θέμα έχει ενημερωθεί ο υπουργός Υγείας προκειμένου να επιληφθεί άμεσα και να σταματήσει όλη αυτή η ανευθυνότητα.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ