Πέμπτη, 05 Δεκέμβριος 2013 19:12
Δήμος Αχαρνών

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση σε συνεργασία με το Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων Άνω Λιοσίων Δήμου Φυλής διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή συγκεντρώθηκαν για να ακούσουν τα νεότερα δεδομένα γύρω από την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την διατροφή.

Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένους επιστήμονες την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013 στην Αίθουσατου Α΄ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων ενώ το πρωί της ίδιας και της προηγούμενης μέρας πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας στον ίδιο χώρο σε πάνω από 230 άτομα!!

Το πάνελ των ομιλητών αποτελείτο από τον κύριο Τριανταφυλλόπουλο Γεώργιο , Χειρουργό Ορθοπεδικό και την κυρία Μέμη Τσεκούρα, Πρόεδρο του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση.

Οι ομιλητές παρουσίασαν στον κόσμο τις προεκτάσεις που μπορεί να πάρει η οστεοπόρωση ως χρόνια νόσος και έδωσαν χρήσιμες συμβουλές σε όλους τους παρευρισκομένους.

Την εκδήλωση άνοιξε η κυρία Ειρήνη Αληματύρη, Γραμματέας του Α΄ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων, η οποία ευχαρίστησε τους ομιλητές για την παρουσία τους καθώς και τον Ελληνικό Σύλλογο Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση και τους εθελοντές τους για τη συνεργασία αυτή.

Συγκεκριμένα, η κα Μέμη Τσεκούρα, Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση παρουσίασε σημαντικά στοιχεία από την έρευνα που έκανε ο Σύλλογος για την Ελλάδα, το πολύπλευρο έργο του καθώς και την κατάκτηση του πρώτου βραβείου από τον Σύλλογό μας, στο Παγκόσμιο Συνέδριο για τους Συλλόγους Οστεοπόρωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών το 2007 καθώς και το 1ο βραβείο για τη δημιουργία της καλύτερης καμπάνιας δημοσιοποίησης, στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Συλλόγων για την Οστεοπόρωση που διεξήχθη στο Ελσίνκι της Φιλανδίας το 2013.

Στη συνέχεια, απεύθυνε χαιρετισμό ο Αντιδήμαρχος, κύριος Ραφτέλης Γεώργιος, ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό προς τους ομιλητές και τους παρευρισκομένους, τονίζοντας την αξία της πρόληψης και της ενημέρωσης με την υπόσχεση πως παρόμοιες δράσεις θα γίνουν και στο μέλλον.

Έπειτα, ο κύριος Γεώργιος Τριανταφυλλόπουλος εξήγησε αναλυτικά στο κοινό το τι είναι η οστεοπόρωση, ποιους αφορά και έδωσε πληροφορίες για την πρόληψη της νόσου. Ακόμη, μίλησε για τις μεθόδους εξέτασης που ακολουθούνται για να ανιχνευθεί η οστεοπόρωση και για τους τρόπους θεραπείας.

Τέλος, απεύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος, κύριος Μπουραϊμης Δημήτριος, η υπεύθυνη των ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων, κυρία  Αγγέλου Σταυρούλα και η Αντιπεριφερειάρχης, κυρία Δήμου Σταυρούλα, όπου χαιρέτησαν τους ομιλητές και τους παρευρισκομένους, τονίζοντας τη σημαντικότητα τέτοιων δράσεων και την στήριξης τους κλείνοντας με την υπόσχεση ότι θα γίνονται πιο συχνά παρόμοιες δράσεις για τους δημότες τους.

Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε διάλογος μεταξύ των ομιλητών και των συμμετεχόντων, πράγμα το οποίο έδωσε την ευκαιρία στους τελευταίους να συνομιλήσουν με το επιστημονικό πάνελ και να εκθέσουν  τα ερωτήματά τους. Τέλος, οι επιστήμονες αλλά και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον.

Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO).

Ο Σύλλογος, ο οποίος αριθμεί 7.500 και πλέον μέλη, αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο το οποίο σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση του κοινού γύρω από την οστεοπόρωση, τη διατροφή, την άσκηση, τη ψυχολογία, την πρόληψη και την σκελετική υγεία. Η δράση του Συλλόγου επεκτείνεται τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση διατηρεί άριστη σχέση συνεργασίας με επιστημονικά σωματεία που ασχολούνται με την οστεοπόρωση καθώς και με το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών της Ιατρικής Σχολής. Ο Σύλλογος σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς διεξάγει επιδημιολογικές και άλλες μελέτες προκειμένου να συγκεντρωθούν καιναεπεξεργαστούν στοιχεία για την χρόνια αυτή νόσο.

Ο Σύλλογος επίσης δραστηριοποιείται στην διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων, σεμιναρίων, συνεδρίων και στην έκδοση εντύπων.

Αποτέλεσμα της πολύχρονης αυτής προσπάθειας ήταν ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση να κατακτήσει την πρώτη θέση για την εξέχουσα πορεία του, μεταξύ 186 χωρών, στο Παγκόσμιο Συνέδριο που διεξήχθη στο Miamiτων Ηνωμένων Πολιτειώντον Δεκέμβριο του 2007 καθώς και το 1ο βραβείο μεταξύ 212 χωρών για τη δημιουργία της καλύτερης καμπάνιας δημοσιοποίησης (Best Media Campaign), στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Συλλόγων για την Οστεοπόρωση που διεξήχθη στο Ελσίνκι της Φιλανδίας, στις 31/5 – 2/6/2013.

Τηλ. Επικοινωνίας: 210 8018123, 210 2086698, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., URL: www.osteocare.gr

www.facebook.com/osteoporosis/http://www.youtube.com/user/OsteoporosisGR
http://twitter.com/Osteoporosis_GR

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ