Τρίτη, 22 Απρίλιος 2014 15:26

ΣΓΟΥΡΟΣ: ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΥΓΡΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής επισκέφθηκε την Ψυττάλεια

Το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων της Ψυττάλειας επισκέφθηκε ο Γιάννης Σγουρός.


Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΚΕΛΨ όπου γίνεται ο βιολογικός καθαρισμός και η επεξεργασία ημερησίως 700.000 κ.μ. αστικών λυμάτων από το μεγαλύτερο μέρος του λεκανοπεδίου της Αττικής.

«Η κατασκευή του ΚΕΛΨ, που από κάποιους είχε λοιδορηθεί ως φαραωνικό έργο, αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη και φιλική στο περιβάλλον λύση για τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων. Χάρη σε αυτό το έργο προστατεύθηκε ο Σαρωνικός και το πλούσιο οικοσύστημά του» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σγουρός. Και πρόσθεσε: «Το έργο αυτό, σε συνδυασμό με τα Κέντρα Επεξεργασίας Λυμάτων που λειτουργούν σε Θριάσιο και Μαρκόπουλο, αυτό που ξεκινήσαμε στο Κορωπί και αυτό που δρομολογούμε στο Μαραθώνα θα δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα των υγρών αποβλήτων της ηπειρωτικής Αττικής. Παρεμφερείς λύσεις με μικρότερης κλίμακας έργα υλοποιούμε και στα νησιά όπως είναι το ΚΕΛ Σπετσών. Καλώ τους ανθυποψηφίους μου να έρθουν στην Ψυττάλεια για να κατανοήσουν την σπουδαιότητα τέτοιου είδους υποδομών».

Ο κ. Σγουρός αναφέρθηκε και στην πρόταση που η Περιφέρεια Αττικής έχει καταθέσει εδώ και τρία χρόνια από κοινού με την ΕΥΔΑΠ για την επαναχρησιμοποίηση και αξιοποίηση του νερού της Ψυττάλειας. 

Πρόκειται, όπως είπε, για ένα σπουδαίο έργο που θα δώσει ολοκληρωμένη λύση στην άρδευση του αστικού και περαστικού πρασίνου του παραλιακού μετώπου της Αττικής και των κοντινών ορεινών όγκων που το περιβάλλουν.

 

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ