Παρασκευή, 14 Μάρτιος 2014 01:18

Γ. ΠΑΝΤΖΑΣ: ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΑΠΑΝΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΟ Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.;

Ερώτηση με θέμα τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις που μεταβιβάστηκαν πρόσφατα στο Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ, κατέθεσαν 13 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Οικονομικών, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Με την ερώτηση τους οι Βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν από τους συναρμόδιους Υπουργούς για το συνολικό κόστος κατασκευής των τριών Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων (Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου, Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου,  Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά), οι οποίες παραχωρήθηκαν στο Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ με την πρόσφατη απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, προκειμένου να εκποιηθούν.

Επίσης ζητούν από τα συναρμόδια Υπουργεία να καταθέσουν στο Σώμα, τους προϋπολογισμούς και τους απολογισμούς δαπανών κατασκευής των εγκαταστάσεων αυτών.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Οι δημόσιες αθλητικές υποδομές, σήμερα διαλύονται και εκποιούνται. Προσφέρονται όσο - όσο σε επίδοξους επενδυτές, χωρίς καμία μέριμνα για το αύριο του ερασιτεχνικού αθλητισμού . Μετά το ΣΕΦ, τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Ελληνικό, σειρά έχουν το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου, το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου και το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά. Και αυτό σύμφωνα με την Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, η οποία συνεδρίασε στις 4/3/2014 και αποφάσισε να δρομολογήσει ένα νέο κύμα ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας.

Συγκεκριμένα, στην Απόφαση 247/2014, περιγράφεται η μεταφορά στο Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. 168 περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου, το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου και το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά.

Τα πωλητήρια αυτά, αποτελούν μέρος του ξεπουλήματος των δημόσιων αθλητικών δομών, στο πλαίσιο μιας ήδη δρομολογημένης επιχείρησης καταστροφής του αθλητισμού. Μιας επιχείρησης που περιλαμβάνει και τις εκατοντάδες περιφερειακές αθλητικές υποδομές, μικρές ή μεγάλες, που βρίσκονται σε ολόκληρη την χώρα και που χρονολογούνται από τη περιβόητη πια περίοδο του 2004, αποτέλεσμα της μη υλοποίησης του τότε μεγαλεπήβολου προγράμματος “Ελλάδα 2004”».

Την ερώτηση συνυπογράφουν οι Βουλευτές Γιώργος Πάντζας, Παναγιώτα Δριτσέλη, Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, Μαρία Κανελλοπούλου, Τζένη Βαμβακά, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Χαρά Καφαντάρη, Μαρία Μπόλαρη, Ρένα Δούρου, Δημήτρης Στρατούλης, Σοφία Σακοράφα, Νάντια Βαλαβάνη και Δημήτρης Παπαδημούλης.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ