Τετάρτη, 27 Νοέμβριος 2013 12:48

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ: ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΟΥ Κ. ΤΣΙΠΡΑ

Καθώς ο Άδωνις Γεωργιάδης και ΣΥΡΙΖΑ έχουν ανεβάσει στα... ύψη το πολιτικό θερμόμετρο, ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση για την τροπολογία που ορίζει τις τιμές στα φάρμακα. 


Μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook επέλεξε ξανά ο πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, να παρέμβει στο θέμα της τιμής των φαρμάκων, που έχει γίνει πεδίο σκληρής κόντρας ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ. 

"Το πρώτο προσόν ενός καλού πολιτικού είναι όταν κάνει ένα λάθος, να το αναγνωρίζει και να το επανορθώνει το ταχύτερο. Το φιάσκο που έπαθε με τα φάρμακα, ελπίζω να γίνει μάθημα στον κ. Τσίπρα", αναφέρει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. 
 

Νέο επεισόδιο στην κόντρα Άδωνι – ΣΥΡΙΖΑΗ παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού έρχεται την ώρα που έχει ξεκινήσει, στη Βουλή, η συζήτηση για την επίμαχη τροπολογία. Θα ακολουθήσει η ψήφισή της και αναμένεται να γίνει σε κλίμα έντασης, όπως έγινε και η συζήτηση τις τελευταίες μέρες.

Μια συζήτηση που εξελίχθηκε σε μια άνευ προηγουμένου κόντρα ανάμεσα στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, που πήρε πάνω του εξ ολοκλήρου το θέμα των τιμών στα φάρμακα, και τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Ο πρώτος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας το πως δε θέλει να ψηφίσει την τροπολογία γιατί καλύπτει τις φαρμακοβιομηχανίες, ενώ η Κουμουνδούρου, από την άλλη, τον κατηγόρησε ότι εξυπηρετεί συμφέροντα. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω συνέντευξης Τύπου, κάλεσε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά να την αποσύρει για 10 μέρες για να γίνει διάλογος!

Ο υπουργός Υγείας διασταύρωσε τα ξίφη του με εκπρόσωπο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σήμερα, αυτή τη φορά μέσω της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1. «Αντίπαλός» του αυτή τη φορά, ο Παναγιώτης Κουρουπλής. 

Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να αποχωρήσει προσωρινά από την εκπομπή, κατηγορώντας τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ πως ακόμα και στη Βουλή, δεν τον αφήνει να μιλήσει. 

"Αν η Ελλάδα έχει υπουργούς ανθρωπάκια θα μείνει χωρίς φάρμακα" είπε ο κ. Κουρουπλής και τότε ο Άδωνις Γεωργιάδης αποφάσισε να αποχωρίσει λέγοντας: Εγώ θα αποχωρήσω. Ας τα βρει ο κ. Κουρουμπλής με το κόμμα του". 
Μετά από παραινέσεις του Γιώργου Παπαδάκη, όμως, επέστρεψε στο πλάνο και ο... τσακωμός συνεχίστηκε. 

 

Τι θα κάνουν τα κόμματαΟ ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει την τροπολογία ενώ η ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσει θετικά, καθώς εκτιμήθηκε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί ένα βήμα για τη μείωση της τιμής των φαρμάκων προς όφελος των πολιτών, γράφει το Iatropedia.gr.

Το ΚΚΕ από την πλευρά του θα ψηφίσει παρών καθώς εκτιμά ότι: «Οι ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για τα φάρμακα, όπως γίνεται συνολικά για τις δημόσιες παροχές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αποσκοπούν στη μείωση της κρατικής-ασφαλιστικής δαπάνης, με αποτέλεσμα τις άγριες περικοπές και την αύξηση των πληρωμών από τις λαϊκές οικογένειες για φάρμακα, ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, νοσηλεία και θεραπείες».

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ