Παρασκευή, 08 Νοέμβριος 2013 16:09

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΠΟΙΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ

Τον Δεκέμβριο αναμένονται ανακοινώσεις - Αμεσος κίνδυνος για 15.000 ιδιοκτήτες με αποδεδειγμένη οικονομική δυνατότητα

Οι "μπαταχτσήδες εκ συστήματος" μπαίνουν ξεκάθαρα στο στόχαστρο κυβέρνησης και τρόικας μετά τις χθεσινές αποφάσεις που ελήφθησαν στο περιθώριο της συζήτησης δανειστών και υπουργού Ανάπτυξης.


Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται να οριστικοποιείται η φόρμουλα κατασχέσεων ακινήτων και η άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας για την συγκεκριμένη ομάδα πολιτών που αυθαίρετα εκμεταλλεύεται έναν νόμο που στόχο έχει την προστασία όσων δεν έχουν πραγματικά τη δυνατότητα πληρωμής των δόσεων για τα στεγαστικά τους δάνεια. Για τις υπόλοιπες ομάδες όπως άνεργοι, ευπαθείς ομάδες, ανάπηροι, πολύτεκνοι και άλλους, θα υπάρχει σαφής εξαίρεση ενώ στις τελικές ρυθμίσεις είναι και η επιβολή εισοδηματικού κριτηρίου με πρόσθετα όμως χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση, τις τελικές ανακοινώσεις η τρόικα τις αφήνει για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά προσωπικά, και θα γίνουν στις αρχές του επόμενου μήνα. Ήδη όμως το σχετικό σχέδιο έχει εγκριθεί από όλες τις πλευρές γι' αυτό και δεν υπήρξαν περαιτέρω διαπραγματεύσεις εχθές. 

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ