Παρασκευή, 01 Νοέμβριος 2013 14:12

Η ΑΣΟΕΕ ΣΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ BUSINESS SCHOOL ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Στα κορυφαία οικονομικά πανεπιστήμια του κόσμου κατατάσσεται το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σύμφωνα με τα αποτελέσματα της διεθνούς κατάταξης Eduniversal Business Schools Ranking Results. Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο καταλαμβάνει την 123η θέση βελτιώνοντας την προηγούμενη θέση του που ήταν 230η. 


Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εν λόγω κατάταξη τα 1.000 κορυφαία οικονομικά πανεπιστήμια κατατάσσονται σε κατηγορίες με βάση τα αστερία. Η ανώτατη διάκριση είναι τα 5 αστέρια και η αμέσως επόμενη τα 4 αστέρια τα οποία έχει λάβει και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, επίδοση που του δίνει το χαρακτηρισμό Top Business School.

Τo κορυφαίο business school σε παγκόσμιο επίπεδο είναι το London Business School και ακολουθούν στις επόμενες θέσεις το Harvard Business School και Copenhagen Business School. 

Όσον αφορά τη μεθοδολογία της κατάταξης, λαμβάνονται υπόψη η διεθνής αναγνώριση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, οι διεθνείς διαπιστεύσεις που διαθέτουν, η συμμετοχή τους σε διεθνείς ακαδημαϊκές ενώσεις και οι επιδόσεις τους σε άλλες διεθνείς και εθνικές κατατάξεις. 

Επίσης άλλη μια παράμετρος που λαμβάνεται υπόψη είναι η γνώμη των κοσμητόρων 1.000 οικονομικών τμημάτων. Οι κοσμήτορες συστήνουν για κάθε περιοχή τις σχολές που πιστεύουν ότι είναι καλύτερες. 
Οι απαντήσεις για κάθε χώρα δεν είναι υποχρεωτικές και έχουν δικαίωμα να προτείνουν μόνο το 50% των οικονομικών σχολών κάθε χώρας. Για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών 239 κοσμήτορες από τους 1.000 απάντησαν ότι θα το πρότειναν σε έναν υποψήφιοι. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στη λίστα με τις 1.000 επιχειρηματικές σχολές περιλαμβάνονται από την Ελλάδα και ιδιωτικά κολέγια όπως είναι το ALBA που κατατάσσεται στην 351η θέση (τρία αστέρια), το AGSM 693η θέση (2 αστέρια), το Αμερικάνικο Κολλέγιο στην 725η θέση (2 αστέρια), το ICBS 821η θέση (2 αστέρια) και τέλος στην 991η θέση βρίσκεται η σχολή διοίκησης επιχειρήσεων του CITY College (1 αστέρι).

London Business School 1

Harvard Business School 2

Copenhagen Business School - CBS 3

INSEAD 4

Rotterdam School of Management, Erasmus University 5

McGill University - Desautels Faculty of Management 6

Πανεπιστήμιο του Stanford Graduate School of Business 7

Yale School Of School Of Management 7

HEC Paris 9

ESADE Business School 10

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ