Τρίτη, 13 Αύγουστος 2013 16:00

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΣΗΚΩΣΕΙ ΚΕΦΑΛΙ»

Στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας αναφέρεται η ιταλική εφημερίδα «Ιλ Μεσατζέρο», με σύντομο άρθρο της το οποίο τιτλοφορεί: «Η Ελλάδα προσπαθεί να ξανασηκώσει κεφάλι».


«Η κυβέρνηση της Αθήνας εξασφαλίζει έσοδα πουλώντας στους ιδιώτες τα κρατικά λαχεία», αναφέρει η ιταλική εφημερίδα, προσθέτοντας ότι «πρόκειται για την πρώτη μεγάλη ιδιωτικοποίηση που πραγματοποιείται στη χώρα, η οποία είναι μέρος του εκτεταμένου σχεδίου αποκρατικοποιήσεων που συνδέεται με το πρόγραμμα διεθνούς οικονομικής βοήθειας προς την Αθήνα».

Η εφημερίδα της Ρώμης τονίζει ότι «ο ΟΠΑΠ, το 2012, σημείωσε κέρδη 505,5 εκατομμυρίων ευρώ, με πτώση της τάξης του 6%, σε ετήσια βάση, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης».

«Στο μεταξύ, ο ρυθμός συρρίκνωσης του ελληνικού ΑΕΠ την περίοδο από τον Απρίλιο μέχρι τον περασμένο Ιούνιο, επιβραδύνθηκε: 4,6% έναντι του 5,6% του πρώτου τριμήνου», σημειώνει η «Ιλ Μεσατζέρο», η οποία υπενθυμίζει, παράλληλα ότι «η συρρίκνωση του ΑΕΠ μειώνεται εδώ και τρία διαδοχικά τρίμηνα».

Η μεγαλύτερη εφημερίδα της κεντρικής Ιταλίας προσθέτει στο άρθρο της ότι «καλές ειδήσεις, για την Αθήνα, φθάνουν και από το μέτωπο της δημόσιας οικονομίας» και αναφέρει ότι «ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έκανε γνωστό ότι τους πρώτους επτά μήνες του 2013, προέκυψε πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης των 2,6 δισ. ευρώ».

Σύμφωνα με την «Ιλ Μεσατζέρο», τέλος «η μείωση του ρυθμού συρρίκνωσης του ΑΕΠ συνέβαλε στη χθεσινή, θετική επίδοση, του χρηματιστηρίου των Αθηνών».

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ