Σάββατο, 10 Αύγουστος 2013 16:21

ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΛΟΓΩ «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ»

Δεκάδες είχαν βγάλει στο εξωτερικό ποσά από 100.000 μέχρι 550.000 ευρώ

Δεκάδες παραιτήσεις υψηλόβαθμων εφοριακών παρατηρήθηκαν από τις αρχές του έτους, όταν και ξεκίνησε ο έλεγχος «πόθεν έσχες» 

διευθυντικών στελεχών των εφοριών και των ελεγκτικών κέντρων από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Οικονομικών.

Ανώτατα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσαν τις σχετικές πληροφορίες λέγοντας πως πρόκειται για εφοριακούς που έχουν ασκήσει καθήκοντα προϊσταμένου οργανικής μονάδας επιπέδου διεύθυνσης, υποδιεύθυνσης.

Μεταξύ εκείνων που παραιτήθηκαν από την υπηρεσία περιλαμβάνονται αρκετοί από τους 140 εφοριακούς που εντοπίστηκαν να έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό. Από τα αποτελέσματα ελέγχων στις φορολογικές δηλώσεις και τα «πόθεν έσχες» εφοριακών προέκυψε ότι δεκάδες είχαν βγάλει στο εξωτερικό ποσά από 100.000 μέχρι 550.000 ευρώ.

Σε αργία τέθηκαν μόλις επτά που δεν δικαιολογούσαν από το «πόθεν έσχες» και τις φορολογικές τους δηλώσεις τα ποσά και για τους οποίους εκ των υστέρων αποδείχθηκε πως τα χρήματα αυτά αποτελούσαν προϊόν χρηματισμού και υπόγειων συναλλαγών με πολίτες για την ευνοϊκή διεκπεραίωση φορολογικών υποθέσεων σε βάρος του Δημοσίου.

Τέλος, εις βάρος 13 ελεγκτών εφοριακών που έχουν βγάλει με εμβάσματα στο εξωτερικό πάνω από 2,2 εκατ. ευρώ κατά τη διετία 2009-2010 χωρίς να δηλώσουν τα ποσά στα «πόθεν έσχες» κινήθηκαν πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ