Τετάρτη, 01 Ιούνιος 2016 16:51

ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΣΙΤΙΣΗΣ

Ξεκινάει τον Ιούλιο η β' πιλοτική φάση για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης), που θα διαρκέσει έως το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, το ΚΕΑ θα εφαρμοστεί σε 30 δήμους, από τις 13 Περιφέρειες όλης της χώρας.

Για τους υπόλοιπους 295 δήμους, έγινε γνωστό και επίσημα, ότι θα θα συνεχιστεί να εφαρμόζεται το πρόγραμμα Καταπολέμησης της Ανθρωπιστικής Κρίσης με όλες τις παροχές του μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016, επιβεβαιώνοντας πλήρως, αντίστοιχο δημοσίευμα του dikaiologitika.gr. Σε κάθε περίπτωση παραμένει ο στόχος, το ΚΕΑ να εφαρμοστεί από την 1.1.2017 και μετά σε όλη τη χώρα.

Οι Δήμοι που επιλέχθηκαν για την πρώτη φάση είναι: της Ορεστιάδας και της Καβάλας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Νέας Ιωνίας, Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Φυλής, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Αιγάλεω, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Νίκαιας-Αγ. Ιωάννου Ρέντη και Περάματος στην Περιφέρεια Αττικής, Λέσβου στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Καστοριάς στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Αιγιαλείας και Πύργου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Αρταίων στην Περιφέρεια Ηπείρου, Ελασσόνας και Τρικκαίων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, Ζακύνθου στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Βέροιας, Παύλου Μελά, Κιλκίς και Κατερίνης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Λαμιαίων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Γόρτυνας και Ρεθύμνης στην Περιφέρεια Κρήτης, Καλυμνίων και Λέρου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και Σικυωνίων και Καλαμάτας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η επιλογή των 30 Δήμων, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, έγινε ως εξής:

α) Καθορίστηκε ο αριθμός των εντασσόμενων Δήμων ανά Περιφέρεια, ανάλογα με τον πληθυσμό της: π.χ. 9 Δήμοι στην Αττική, 4 στην Κεντρική Μακεδονία κ.λπ.

β) Επιλέχθηκαν οι Δήμοι που θα ενταχθούν με αλληλεπίδραση τριών κριτηρίων: ποσοστά ανεργίας, ποσοστά ένταξης στο πρόγραμμα Καταπολέμησης της Ανθρωπιστικής Κρίσης και ποσοστά ένταξης στο πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ).

Η εκτίμηση των αρμόδιων υπηρεσιών Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας είναι ότι στους παραπάνω δήμους θα προκύψουν ως δικαιούχοι, περίπου 40.000 νοικοκυριά. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παροχές σε χρήμα και υπηρεσίες, καθώς και βοήθεια για την ένταξη των ωφελουμένων στην εργασιακή και κοινωνική ζωή.

Αύριο, Τετάρτη, στις 2.00 μμ, θα διοργανωθεί στο Υπουργείο Εργασίας, σύσκεψη με τους Δήμους που επιλέχθηκαν για την εφαρμογή της πρώτης φάσης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Στους Δήμους που επιλέχθηκαν θα δοκιμαστούν όλες οι αναγκαίες προσαρμογές και αξιολογήσεις, ώστε να γίνει η πανεθνική εφαρμογή του ΚΕΑ από την 1 Ιανουαρίου 2017.

πηγή: dikaiologitika.gr

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ