Δευτέρα, 06 Απρίλιος 2015 12:19

ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ…

>Γεώργιος Κουλόγιαννης Αρθρογράφος: Γεώργιος Κουλόγιαννης

Μέσα από σκέψεις που βασανίστηκα, η καθημερινότητα μας σκορπάει το μυαλό, μέσα από τις μαύρες εικόνες που μας βομβαρδίζει το γυάλινο κουτί της απαξίωσης, «έτσι και αλλιώς» μέσα από τον Α ή Β τρόπο προσπαθούμε να επιβιώσουμε.

Πολίτες μιας κοινωνίας, που αποδέχεται και παραδέχεται «έτσι και αλλιώς» την λογική ενός συμβιβασμού, που μονίμως οι άλλοι οδηγούν το κάρο και την ευθύνη του ξέφωτος που θα αντικρύσουμε την έχουν αυτοί. Οδηγοί που «έτσι και αλλιώς» εμείς επιλέξαμε και «αλάνθαστα» αποφασίσαμε.

Προορισμό μας, το φως μιας ελπίδας που από ανάγκη «έτσι και αλλιώς» ζούμε και πορευόμαστε. Άνθρωποι στοιβαγμένοι με μάτια που μόλις ξύπνησαν, που «έτσι και αλλιώς» την ηλιαχτίδα αναζητούν πρώτα μέσα από τη ψυχή τους και την αλλαγή της ζωής, στους άλλους την αφήνουν.

Κουρασμένα κορμιά, λεηλατημένες προσδοκίες, κατεστραμμένες λογικές, σάπιες υποσχέσεις, λαϊκίστικες νοοτροπίες, «έτσι και αλλιώς», εμείς και οι πολιτικοί. Συνταγή της μάνας, που απογοητεύτηκε για το γλυκό που δεν πέτυχε, που «έτσι και αλλιώς» όλοι στο σπίτι δεν έχουν κάτι άλλο, στερέψανε, πεινάσανε και πρέπει να το φάνε. Αν πεινάς πρέπει να φας, αν διψάς δεν έχει νερό, αν θες να βρεις το δίκιο σου, λάθος «έτσι και αλλιώς», προσκύνησε, το λέει ο αρχηγός.

Ίδιες λέξεις χωρίς νόημα, που σαν ταινία αναπαράγονται στο ίδιο σενάριο με τους ίδιους πρωταγωνιστές με κομπάρσους τα παιδιά της μάνας και του πατέρα άνεργου, που το βράδυ «έτσι και αλλιώς» φάγανε ξερό ψωμί με λίγο γλυκό κρασί. Με καρφωμένα, «έτσι και αλλιώς», τα μάτια ψηλά εκεί στο θεό με προσευχή και ελπίδα, τον Οδηγό ηγέτη να βρουν, για γλυκό ψωμί και μια χούφτα χαράς και ευτυχίας. Όνειρα, που «έτσι και αλλιώς» τα ποδοπάτησαν οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού και εσύ όργανο μιας υποτιθέμενης σκευωρίας δεν αντιδράς ποτέ. Δεν μας φταίει «έτσι και αλλιώς» η κακή μας μοίρα, μήτε ο γείτονας, μήτε ο αρχηγός μας, η θύμηση μας φταίει, το λάθος που ξεχνάμε και την επιλογή που είχαμε στα ίδια και τα ίδια να πατάμε.

«Έτσι και αλλιώς» λύσεις ζητάμε, προτάσεις ξερνάμε, αλήθεια προσμένουμε, στα πόδια μας πατάμε, την δύναμη την έχουμε, στο διπλανό μιλάμε, αλληλεγγύη δείχνουμε, στα σύννεφα δεν πετάμε, αποφασίζουμε και την δύναμη κρατάμε, κόντρα σε όλους και όλα πάμε και τα δίκια μας κατακτάμε, την πίστη μας δεν χάνουμε για αυτό και πολεμάμε.

«Έτσι και αλλιώς» τη ζωή αγαπάμε και τους νέους μπροστά βάζουμε και όλοι μαζί τολμάμε.

«Έτσι και αλλιώς», καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Ετικέτες

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ