Πέμπτη, 02 Οκτώβριος 2014 15:19

ΟΙ TOP TEN ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΥΠΕΡΒΑΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

>Ελένη Γεωργακοπούλου Αρθρογράφος: Ελένη Γεωργακοπούλου

Εντάξει το ξέρω ότι πολλοί θα με κριτικάρετε και θα σας φανεί κάπως πικρόχολο αυτό το άρθρο, αλλά ας είμαστε ρεαλιστές και ας κοιτάξουμε την πραγματικότητα κατάματα χωρίς υπεκφυγές.

Όπως και να το δούμε, ο υπέρβαρος άνθρωπος αργά ή γρήγορα θα έρθει αντιμέτωπος με την υγεία του, όλο αυτό το παραπάνω λίπος θα αρχίσει να του δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητα του αλλά και φθορά στα ζωτικά του όργανα.

Παραμερίζοντας λοιπόν την εξωτερική εμφάνιση και λαμβάνοντας υπόψη τη φυσική κατάσταση του ατόμου, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι σαφώς τα παραπανίσια κιλά εγκυμονούν κινδύνους.

Πάντα είχα την απορία γιατί ένας άνθρωπος να θυσιάσει το σώμα του αλλά πάνω απ’ όλα την υγεία του στο βωμό του φαγητού; Πως γίνεται να μη μπορείς να ελέγξεις το στόμα σου; Συζητώντας λοιπόν και επαναλαμβάνοντας την ίίδια ερώτηση σε όλους «Γιατί δεν προσπαθείς να χάσεις κιλά; Είσαι πολύ νέα/ος ακόμα! Ιδού οι απαντήσεις -δικαιολογίες κατά εμέ- που πήρα.

Σας παρουσιάζω το TopTen των δικαιολογιών όπως διαμορφώθηκε από τις απαντήσεις τους.

1.«Έχω θυρεοειδή». Η μεγαλύτερη δικαιολογία που έχει υπάρξει ever! Σας πληροφορώ ότι όποιος έχει τη συγκεκριμένη πάθηση (την οποία παρεμπιπτόντως έχω και είμαι νορμάλ στα κιλά μου, ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΕΧΩ) με τη σωστή ρύθμιση από τον ενδοκρινολόγο του, δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο αύξησης σωματικού βάρους και ισχυρισμοί του τύπου, ακόμα και από τον «αέρα» παχαίνω δεν υφίστανται. Δεδομένου των παραπάνω, καταρρίπτουμε τον μύθο που συνδέει τον θυρεοειδή με την αύξηση βάρους.

2.«Ο μεταβολισμός μου είναι χάλια» είναι μια άλλη δικαιολογία που ακούμε συχνά. Ναι εντάξει, συμφωνώ έως ένα βαθμό ότι ο μεταβολισμός σας, σας πάει πίσω σε σχέση με τους άλλους. Όμως από τη στιγμή που γνωρίζετε το πρόβλημα σας συνεργαστείτε με αυτό και βοηθήστε τον εαυτό σας επιλέγοντας κατάλληλες τροφές ,στις σωστές ώρες, τόσο επιστημονική προσέγγιση θέλει το ζήτημα;

3. «Δεν χάνω κιλά με τίποτα όσο και να προσπαθώ» Αυτό πάλι δεν το κατάλαβα ποτέ! Πραγματικά πως είναι δυνατόν να ακολουθείς (να ακολουθείς όμως πραγματικά!) μια σωστή δίαιτα σε συνδυασμό με σωματική άσκηση και να μην χάνεις βάρος; It’s impossible πως το λένε… κάτι δε μας λες μάλλον!!!

4. «Μα σου λέω όλη μέρα τίποτα δεν τρώω». Το να μένετε νηστικοί όλη μέρα για να χάσετε κιλά πρώτον σε καμία περίπτωση δεν είναι υγιεινό, και δεύτερον για να μην έχετε χάσει γραμμάριο μάλλον τρώτε το βράδυ όταν δε σας βλέπει κανείς (Γιατί άμα δε μας δει κανείς δε μετράει). Άρα ψεύδεστε! Και όπως είπε και η αείμνηστη Ρένα Βλαχοπούλου «Σούζι τρως… και ψεύδεσαι και τρως και από πάνω»

5. «Δεν έχω χρόνο για γυμναστήριο-περπάτημα-άσκηση στο σπίτι» Ας δούμε την αλήθεια κατάματα! Για να χάσετε βάρος αποτελεσματικά χρειάζεστε σωματική άσκηση. Πρέπει να το ιδρώσετε το κορμί, πώς να το κάνουμε! Μη βαριέστε λοιπόν και στρωθείτε στη γυμναστική, γιατί πέρα από την απώλεια βάρους θα σας χαρίσει και υγεία!

6. «Το πήρα απόφαση, από Δευτέρα ξεκινάω δίαιτα». Μμμμ ναι καλά και εγώ από Δευτέρα θα γίνω αστροναύτης! Οι δίαιτες που ξεκινάνε από Δευτέρα, ενώ έχουμε ακόμα Τρίτη, είναι μαθηματικά αποδεδειγμένο ότι αποτυγχάνουν. Αφού το πήρατε απόφαση αφήστε τις δικαιολογίες και ξεκινήστε από τώρα! Τι θα πει από Δευτέρα; Α… ναι το ξέχασα μάλλον θα θέλε να καταβροχθίσετε ότι κυκλοφορεί στο εμπόριο πρώτα και μετά να μπείτε σε δίαιτα! Πφφφ απελπιστικό!

7. «Όταν έχω άγχος, νεύρα, στενοχωριέμαι, είμαι ερωτευμένος/η…. μπλα μπλα μπλα τρώω» Ε τότε τι να σου πω, πάρτο απόφαση και ξέχνα τις δίαιτες, βρήκες την καλύτερη δικαιολογία όλων των εποχών! Η επιστήμη στην περίπτωση σας σηκώνει τα χέρια ψηλά. Μωρέ κόψτε τις μπούρδες λέω εγώ και μετριάστε το φαί.

8. «Έχω δοκιμάσει ότι δίαιτα κυκλοφορεί… τίποτα» Μαλισταααα! Το να ακολουθήσετε κατά γράμμα τη δίαιτα στις ποσότητες και στον χρόνο δοκιμάσατε; Ναι βρε αυτό εννοώ, το να μη τσιμπολογάτε από δω και από εκεί ενδιάμεσα στα κρυφά. Ξέρετε το ότι δε σας βλέπουμε όταν τα κατεβάζετε δε σημαίνει παχαίνουν λιγότερο! Συμμορφωθείτεεεεεε

9.«Ναι, αλλά εγώ έχω γεννήσει κιόλας»… ναι πραγματικά έχετε δίκιο… τώρα που ξαναπαρατηρώ τις γυναίκες, όσες έχουν γεννήσει είναι όοοολες χοντρές… μα όλες!!!

10. «Έτσι με έκανε ο Θεός και σε όποιον αρέσω» Οοοοχι καριολάκι δε σε έκανε έτσι ο Θεός μην τα συγχέουμε, το αχόρταγο το μάτι σου σε έφτασε σε αυτά τα χάλια! Άσε λοιπόν το μελόδραμα και εφάρμοσε τη μέθοδο φερμουάρ στο στόμα όσο είναι καιρός.

Δεν έχετε δικαιολογία να ήσαστε χοντροί, εκτός βέβαια εάν αυτό οφείλεται πραγματικά σε κάποιο πρόβλημα υγείας. Είναι όμορφο να βλέπει κάποιος ένα υγιές σώμα, έστω και με μερικά (μερικά όμως) παραπάνω κιλά.

Ετικέτες

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ