Κυριακή, 27 Απρίλιος 2014 23:41

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΥΓΚΙΝΗΘΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ «ΜΠΑΤΣΟ»...

>Σοφία - Ισμήνη Αρθρογράφος: Σοφία - Ισμήνη

"Άσε μας κι εσύ με τους δακρύβρεχτους συναισθηματισμούς σου, μπάτσοι είναι αυτοί που αποκαλείς ανθρώπους, ποιός θα συγκινηθεί για έναν μπάτσο; Μόνο βαθύ μίσος για τα παιδιά της ΕΛ.ΑΣ. ‘’ …Εντάξει, μετά από αυτό το ερώτημα δεν θα περίμενε κανείς να συγκινηθεί, αλλά μίσος, γιατί; Και μάλιστα βαθύ;


Μάλλον επειδή για καλή του τύχη, δεν τον χρειάστηκε ποτέ και έτσι δεν μπορεί να κατανοήσει τη σημασία της ύπαρξής του. Τον μισεί, καθώς έμαθε να τον έχει απέναντι, να τον βλέπει σαν εχθρό και όχι ως σύμμαχο.

Σε αντίθεση με τον πατέρα που του παρέδωσε το παιδί του σώο, αφού συνέλαβε τους απαγωγείς του. Να, αυτός θα συγκινηθεί. Και η μητέρα που γέννησε μέσα στο περιπολικό και του ζήτησε να βαφτίσει το μωρό της, ναι κι αυτή σίγουρα. Όπως και οι γονείς που έφτασαν στο νοσοκομείο εγκαίρως, χάρη σε αυτόν που με μια μηχανή τους άνοιγε το δρόμο σε όλη τη διαδρομή.

Ομοίως, θα συγκινηθεί και η κοπέλα που απέτρεψε το βιασμό της, η καθαρίστρια που παραλίγο να της κλέψουν την τσάντα που κουβαλούσε το μεροκάματο, ο παππούς που βοήθησε όταν έμεινε μισολιπόθυμος στον δρόμο, το παιδάκι που χάθηκε και το γύρισε σπίτι με ασφάλεια. Ο γείτονας που του έσωσε την περιουσία, ο καταστηματάρχης, ο μικροπωλητής, ο συνάνθρωπος που του γλίτωσε τον γιό από τα ναρκωτικά όταν συνέλαβε τον έμπορο που τα πουλούσε λίγο παρακάτω. Οι οικογένειες που προστάτεψε την τελευταία στιγμή από ένα ακόμα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, οι οικογένειες που δεν πρόλαβε να σώσει από τον χαμό αλλά δικαίωσε με την σύλληψη των υπευθύνων που έσβησαν το χαμόγελο από τα χείλη τους.

Έδωσε λόγους σε όλους, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, για να συγκινηθούν για αυτόν αν και εκείνος δεν τους ζήτησε τίποτα, παρά μόνο τον σεβασμό τους. Κι ας μην διαμαρτύρονται κάποιοι από αυτούς, ας μην κατεβαίνουν στους δρόμους για αυτόν όταν καίγεται, είτε μεταφορικά είτε κυριολεκτικά, από παρακρατικούς συμπολίτες, ΜΜΕ και κομματικά συμφέροντα. Δεν απαίτησε ούτε περισσότερα χρήματα, ούτε ευχαριστώ για να κάνει τη δουλειά του. Αντί αυτού, ανέχεται να προπηλακίζεται, να λοιδορείται, να ακούει αισχρές ύβρεις για τον ίδιο και την οικογένειά του, να τραυματίζεται, να ρισκάρει τη ζωή του.

Αν λοιπόν το ερώτημα ποιός θα συγκινηθεί για έναν μπάτσο, δεν το καλύπτει η απάντηση ‘’οι δικοί του άνθρωποι και οι συνάδελφοί του ‘’, ορίστε, λίγοι (;) ακόμα που θα συγκινηθούν. Για όλους αυτούς ήταν, είναι και θα παραμείνει αστυνομικός. Για τους υπόλοιπους που ακόμα αναρωτιούνται, είναι πρώην αστυνομικός – νυν μπάτσος.

Ετικέτες

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ